Spring Clinic Bianca Schoenmakers

Op zaterdag 1 augustus organiseert “De Paardenschuur” ruitersport samen met Bianca Schoenmakers een super gave en leerzame Spring Clinic in Amerongen.

Wil je graag samen met je paard verder ontwikkelen en een leuke leerzame les van Bianca volgen? Dan is dit de clinic voor jou! (meld je hier direct aan)

De clinic wordt gegeven door Bianca Schoenmakers. Bianca is een bekende Nederlandse springamazone en heeft al veel nationale en internationale successen behaald. Zij heeft gewerkt als springruiter voor diverse bekende springstallen.  Vanaf 1 maart is zij voor zichzelf begonnen en geeft zij o.a. les, begeleid ruiter & paard en traint paarden.  

Bianca zegt dat er veel “Spring” problemen opgelost kunnen worden door aandacht te besteden aan het dressuurwerk en vindt het belangrijk om hier tijdens de clinic aandacht aan te geven. Kortom… het wordt een afwisselende, leerzame & gezellige clinic!

 

Voor wie is deze clinic bedoeld?

Voor ambitieuze ruiters die graag willen leren en al enige ervaring hebben in het springen!

 

Wil jij graag deelnemen aan de spring clinic?  

 • Zaterdag 1 augustus 2020 
 • De Spring Clinic wordt verzorgt door Bianca Schoenmakers bij “De Paardenschuur” in Amerongen 
 • De clinic is met 3 combinaties tegelijk en duurt 60 minuten
 • Kosten: € 65,- per combinatie
 • Je kunt GRATIS gebruik maken van een stal; inclusief strooisel en hooi (beperkte plaatsen beschikbaar).
 • Je ontvangt een CADEAUBON t.w.v. € 10,- te besteden in de winkel 
 • Natuurlijk GRATIS Koffie/Thee & lekkers
 • Ruime parkeergelegenheid

Voorkeur ochtend of middag*
*Wij zullen ons best doen zo goed mogelijk rekening te houden met de voorkeuren, maar kunnen dit niet garanderen.  Mocht je samen met een vriend/vriendin deze clinic willen rijden, geef dit dan aan bij “bestelnotities” Je reservering is definitief zodra wij je betaling ontvangen hebben.

 

Ruilen en/of retour artikelen

RUILEN en RETOURBELEID “De Paardenschuur” ruitersport.

* Ruilen en/of retourneren in onze winkel kan altijd binnen 14 dagen en is gratis! Maar het product mag niet gedragen zijn, moet in originele staat zijn en voorzien zijn van aangehecht origineel prijskaartje. Je ontvangt het aankoop bedrag retour.

Afprijzing! Outlet! SALE! Actie! Deze artikelen kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

* De testproducten zoals Myler bitten, Wintec Cair singels en de Freejump beugels kunnen gebruikt en schoon retour. Niet tevreden = 100% aankoopbedrag terug! Hiervoor ontvang je een retourformulier met de periode van testen en retourneren. Alleen na persoonlijk overleg kan het termijn verlengt worden. Zonder overleg en afspraak nemen wij na de testperiode geen producten retour.

* Het retour sturen van gekochte producten is voor eigen kosten. 

Clinic Working Equitation bij De Paardenschuur

VOL, kan niet meer aangemeld worden!!

Op zaterdag 12 september organiseert “De Paardenschuur” ruitersport samen met Henri Jacobsen een super gave en leerzame clinic in Amerongen.

Wil je graag kennis maken met Working Equitation? Of ken je het al en wil je samen met je paard verder ontwikkelen? Dan is dit de clinic voor jou! (meld je hier direct aan)

De clinic wordt gegeven door Henri Jacobsen. Henri rijdt Working Equitation tot en met het hoogste niveau. Henri heeft in 2018 het WK in München gereden. Met het Nederlandse team behaalde ze daar een mooie 6e plaats. Daarnaast brengt hij paarden uit in de dressuursport tot en met Lichte Tour niveau, is hij bij de KNHS jurylid tot en met ZZ-licht niveau, Working Equitation jurylid en instructeur.

Working Equitation is een nog jonge tak van de paardensport in Nederland, welke enorm veel samenwerking vraagt van jou en je paard.  Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen. 

De sport stamt niet alleen af van het werken met paarden in het veld, de tradities en arbeidsdressuur vormen nog steeds een levende basis van ieder onderdeel. Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk. Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig; tijdens het werk met runderen bijvoorbeeld moet een kleine hulp voldoende zijn, als je iets drie keer moet vragen is het rund al ontsnapt. In de hoogste klasse (Masters) worden alle wedstrijd onderdelen ook nog eens éénhandig gereden. Teamwork en vertrouwen in elkaar zijn essentieel! Daaraan werk je bv. bij het trainen met WE-hindernissen. Dat is leuk en afwisselend werk, waarbij al doende oefeningen als keertwendingen, wijken en later ook wissels en pirouettes op een serieuze maar speelse manier aan bod komen.

Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven. Beginnende combinaties starten met de dressuurproef en trail. De speedtrail en het runderwerk volgen naarmate de africhting van het paard vordert.

De stijltrail (obstakeltraining) is wat wij bij deze clinic gaan doen! De clinic is toegankelijk voor zowel pony’s als paarden en voor alle leeftijden, niveaus en mogelijk in alle gangen! 

Wil jij graag deelnemen aan de clinic Working Equitation?  

 • Zaterdag 12 september 2020 
 • Clinic stijltrail (obstakeltraining met o.a. brug, tonnen en hek) wordt verzorgt door Henri Jacobsen bij “De Paardenschuur” in Amerongen 
 • De clinic is met 2 combinaties tegelijk en duurt 45 minuten.
 • Kosten: € 45,- per combinatie.
 • Er is een mogelijkheid tot stalling (beperkte plaatsen beschikbaar)
 • Je ontvangt een CADEAUBON t.w.v. € 10,- te besteden in de winkel (bij besteding vanaf € 20.-)
 • Natuurlijk GRATIS Koffie/Thee & lekkers
 • Ruime parkeergelegenheid

Voorkeur ochtend of middag*
*Wij zullen ons best doen zo goed mogelijk rekening te houden met de voorkeuren, maar kunnen dit niet garanderen.  Mocht je samen met een vriend/vriendin deze clinic willen rijden, geef dit dan aan bij “bestelnotities”

Je reservering is definitief zodra wij je betaling ontvangen hebben.  

NIEUW … ARENA zadels * PRACHTIG * COMFORTABEL * PRAKTISCH * BETAALBAAR

Vanaf 1 mei verkrijgbaar bij De Paardenschuur

 

Veeleisende ruiters zullen de prachtig vormgegeven ARENA zadels waarderen. In training en op wedstrijd geniet je van het gevoel van nauw contact. Comfortabel, prachtig vormgegeven en door de mooie zit moeiteloos in de juiste positie. Is een super prijs-kwaliteit zadel, Europees leder met de TOP aanpassingsmogelijkheden die al jaren in de Wintec en Bates gebruikt worden. 

*PRACHTIG * COMFORTABEL * PRAKTISCH*

De technologie waaruit het ARENA HART zadel bestaat, is bewezen voor paard en ruiter.

 • Beschermende demping: met het CAIR® CUSHION SYSTEM
 • Nauwkeurige pasvorm op maat: EASY CHANGE® Fit Solution
 • Elastiflex Tree
 • Free movement: Performance panel technology
 • Superieure rijprestaties: Comfort seat technology 

Het merk ARENA ( Made by BATES & WINTEC) heeft een dressuurzadel, veelzijdigheidszadel en een springmodel.  De prijs van alle modellen is €1295,- p.st.

Aankoop ARENA zadel bij De Paardenschuur.

De Paardenschuur ruitersport is al meer dan 23 jaar een mooi bedrijf dat garant staat voor kennis, service en kwaliteit.

Wij zijn gespecialiseerd en dealer van de merken BATES & WINTEC & ARENA zadels. Dit maakt dat wij van deze 3 merken alle kennis, mogelijkheden, maten, modellen en bijbehorende toebehoren voorradig hebben. Onze zadelpasser en zadelmaakster, Anita Breeschoten helpt u graag, van START tot FINISH! 

Bij “De Paardenschuur” Ruitersport kunt u op afspraak met uw paard terecht voor professioneel zadelpassen.  Op onze locatie beschikken wij over ruime parkeergelegenheid, stalling, een TOP buitenbaan- en een super comfortabele binnenhal. Wij zullen u kundig adviseren om de juiste keuze te maken, zodat u jaren plezier beleeft van uw nieuwe zadel. Is uw paard lastig te vervoeren of past u het zadel liever in uw eigen vertrouwde omgeving? Wij bieden natuurlijk ook zadelpasservice aan huis. 

https://arenasaddles.com/

Perfect for general riding… from the bridle-path to the training arena, you will feel balanced and supported in the thoughtfully designed Arena All Purpose saddle. Whether schooling in flat-work, jumping, or simply riding the local trails, the beautiful Arena All Purpose has been carefully developed with you and your horse’s comfort in mind.Find your nearest stockist: http://bit.ly/ArenaSaddles Subscribe to our e-news: http://bit.ly/A_SignUp

Geplaatst door Arena Saddles op Vrijdag 7 juni 2019

 

Wat is het HART systeem van Wintec, Bates en Arena zadels?

Wat is het HART systeem? 

Horse And Rider Technology – HART!

Onder het klassieke design bevinden zich de nieuwste technologieën. HART staat voor de innovatiekracht van de WINTEC, BATES & ARENA zadels.

De technologie

HART staat voor innovatie voor zowel paard als ruiter. 

1. CAIR-kussensysteem 
Superzachte luchtkussens liggen in constant contact met de bewegende rugspieren van het paard. De luchtkussens zorgen voor bescherming doordat er een lagere en gelijkmatige drukverdeling ontstaat waarbij de kussens ook zorgen voor een ultieme schokabsorbatie van de paardenrug. De CAIR-kussens zorgen voor voelbare bewegingsvrijheid. 

2.EASY-CHANGE Fit Solution
Een perfecte passend zadel, voor nu en in de toekomst! Precieze individuele aanpassing door de mogelijkheid van de verwisselbare zadelboom. Zorgvuldige afstemming zorgt voor maximale ruimte voor de wervelkolom voor het paard, zodat het paard vrij kan bewegen. Met het riser systeem wordt het voor de ruiter mogelijk om in balans en stabiel te zitten tijdens het rijden.

3.Buitengewoon zitcomfort voor de ruiter
Het HART systeem is ontworpen om de ruiter op een natuurlijke manier in balans en verbonden te laten voelen met het paard. Een perfecte balans begint met een zitvlak dat anatomisch is gevormd uit verschillende foam lagen. Het HART systeem geeft een nauwer contact met het paard. De zweetbladen vormen zich optimaal en zorgen voor een een verbeterd contact tussen het been van de ruiter en het paard. 


Wat is er verbeterd voor het paard? 

Vrije beweging 
De vrijheid die het paard ervaart onder het zadel wordt sterk verbeterd. Het vernieuwde HART systeem zorgt ervoor dat het zadel zich continu aanpast aan de beweging van het paard, en deze bewegingen ook volgt. 

 • Flexibiliteit en elasticiteit 
 • Continu comfort 

Ultiem comfort 
Elk paard verdient het om het comfort en de release van responsieve demping en totale schokabsorptie te ervaren, er is geen betere bescherming voor de paardenrug. 

 • Ultrazachte demping
 • Neemt drukpunten bij het paard weg

Het zadel kan gemakkelijk worden aangepast naar mate het paard veranderd. Het comfort voor het paard hoeft nooit meer te worden aangetast! 

Wat is er verbeterd voor de ruiter? 

Rij beter!
Geniet van een zadel die de ruiter helpt moeiteloos de perfecte positie te vinden, zonder het paard daarin te storen!

 • Moeiteloze balans
 • Beter contact met het paard (naadloos)

Totale connectie
Perfectie harmonie tussen ruiter en paard!

 • Uitzonderlijk comfort 
 • Nauw gebalanceerd contact met het paard

Het geeft rust te weten, het beste te kiezen voor paard en pony! Het HART systeem zorgt voor het meeste comfort voor ruiter en paard!

 

“Zadel innovaties om de prestaties van ruiter en paard te optimaliseren”

 

https://www.paardenschuur.nl/bates-wintec-zadels/

https://www.wintec-saddles.com/
https://www.batessaddles.com/
https://arenasaddles.com/

 

Tips & Tricks voor de introductie van een nieuw bit bij je paard.

Maart 2020.  Zoals jezelf moeten wennen aan nieuwe schoenen en je paard aan nieuwe ijzers, moet het paard ook wennen aan een nieuw bit!

HIERBIJ ENKELE TIPS voor een MOOIE en EERLIJKE INTRODUCTIE van het Myler bit bij je paard.

Een bit is een heel belangrijk hulpmiddel in de communicatie tussen paard en ruiter. Maar wel met een kleine kanttekening….. bitten vormen slechts een deel van de africhting. Ook leeftijd, ras, africhtingsniveau, lichamelijke ongemakken, bouw, in welke discipline je rijdt, huidige bit en evt. problemen spelen een rol bij de keus voor een ander bit-systeem maar ook of je het gewenste effect samen krijgt.

• Bij het overgaan op een nieuw bit ( Myler bit) is TIJD, GEDULD en HERHALING belangrijk. Het zal misschien een tijdje duren voor je resultaat voelt van het Myler bit. Dus echt een aantal maal rijden om te ervaren of je paard het gaat begrijpen en er positieve veranderingen voelbaar zijn. Elke nieuwe situatie geeft lichte stress bij een paard. Maar dit moet wel verdwijnen of verbeteren met enkele dagen! Dus niet na 10 minuten een conclusie trekken!
• Voor een netjes afgericht paard zou de overgang naar een Myler bit geen probleem zijn. Je paard heeft je vertrouwen en daardoor zou het goed moeten gaan. Maar voor een groen paard of een probleempaard zal het anders zijn.
• Laat je paard zelf de druk opzoeken en dan zelf loslaten zodat je paard in nageeflijkheid aan het bit komt. Op deze manier leert je paard nageven! Er is altijd een kans dat je eerst verzet tegen komt omdat je paard je niet begrijpt. Maar met tijd, geduld en herhaling heb je een meer ontspannen paard. En als je paard ontspannen is, staat je paard open voor communicatie met jou, dus open voor je hulpen.
Bevestiging Myler bit in het hoofdstel: Aan de binnenkant van de bitringen van elk Myler bit staat TOKLAT = deze tekst moet links ( kant van het opstappen) en de tekst MYLERS moet aan de rechter kant. Waarom is dit super belangrijk? Door de vormgeving met tongpoort kan het bit maar op één manier goed in de mond van je paard!
• Bevestiging Myler bit met sleuven: de teugel en het bakstuk gaan door de sleuf van buiten naar binnen vast! Het is ook mogelijk om de teugel direct aan de bitring te bevestigen. Maar het bakstuk blijft altijd in de sleuf!

***  Het mondstuk van een Myler komt en hoort iets meer buiten de mond. Dit komt door de ronde vormgeving van het mondstuk.
***  Ervaar en kijk zelf goed op welke manier het mondstuk van het Myler bit werkt.

Enkele nuttige TIPS:
1. 10 minuten rustig op de poetsplaats laten staan zodat je paard de gelegenheid
krijgt om het bit te voelen en af te tasten.

2. Voelen hoe de reactie is als jezelf beide teugels aanneemt in de lijn zoals je erop zit. Dus met je rechterhand over de schoft als je aan de linkerkant van het paard
staat. Geef wat druk en wacht op de reactie van je paard. Je paard voelt op deze manier de inwerking van het mondstuk en op welke plek de inwerking is.

3. Longeren met het nieuwe Myler bit. Op deze manier kan het paard rustig zelf ervaren wat het andere systeem is. Zeker als je paard erg sensibel is kan dit jullie
helpen.

4. Je paard trainen met wat grondwerk oefeningen. Kan super bijdragen aan een goede positieve ervaring op de nieuwe situatie van het stuur.

5. Het rijden beginnen met eenvoudige oefeningen en figuren. Sluit niet teveel op, maar rij met een makkelijke contactteugel.

6. Ons advies is om tijdens de testperiode (14 dagen) alleen het Myler bit te gebruiken omdat het anders erg verwarrend is voor je paard!  Daarbij is vaak wisselen van bit erg lastig voor je paard.

7. Veel belonen met je stem bij een positieve verandering in gedrag.

ZIJN ER VRAGEN OF LOOP JE ERGENS TEGEN AAN? Wij zijn 6 dagen per week geopend en telefonisch bereikbaar voor al je vragen. T 0343-457146

Ik hoor graag,

Vr. Gr. Anita Breeschoten, Myler specialist Nederland

Dale Myler Seminar & Clinic in Nederland

DALE MYLER  * BIT SEMINAR & CLINIC *

UPDATE 13/03  Helaas is deze dag gecanceld i.v.m. het corona virus

MAANDAG 13 april 2020 (2e paasdag)  bij DE PAARDENSCHUUR in Amerongen

Februari 2020.   Dale Myler en zijn 2 broers zijn drie van s’werelds toonaangevende bit ontwerpers die bekend staan om de paardvriendelijke benadering van bitten met tongvrijheid/tongverlichting. Hun unieke ontwerpen zijn gericht op mentaal ontspannen paarden, zodat wij als ruiter effectievere communicatie kunnen bereiken.
Dale Myler geeft clinics en seminars over de hele wereld en werkt met ruiters en paarden op elk niveau en in alle disciplines van de paardensport, van Olympische ruiters tot recreatie ruiters. En dit jaar komt Dale Myler vanuit Amerika voor het eerst naar Nederland bij “De Paardenschuur” in Amerongen.

Dale staat bekend om zijn vriendelijke en doordachte aanpak en wordt gemotiveerd door een oprecht verlangen om de relatie tussen paard en ruiter te verbeteren! Dit seminar is een unieke gelegenheid voor ruiters, trainers/instructeurs, paardentandartsen en dierenartsen die hun kennis willen vergroten op het gebied van de anatomie van de paardenmond en het Myler-bitsysteem.

Deze middag gaat van start met een theorie gedeelte: de mond van het paard, algemene bit kennis en de inwerking, weerstand tegen het bit, trainingsniveau en de bijbehorende bits, Myler-filosofie en de Myler-bits, welzijn van je paard en de basis principes van de anatomie en fysiologie van paarden.
Hierna gaat Dale ook daadwerkelijk met enkele paarden werken. Hiervoor kun jij je aanmelden! Als je hierin geïnteresseerd bent, stuur ons dan z.s.m. een e-mail info@paardenschuur.nl met je gegevens en wat er goed gaat met rijden en wat je wilt verbeteren. Uit alle aanmeldingen zullen wij een selectie maken. Wat je discipline en niveau (of het ontbreken daarvan) ook is, dit is een zeldzame kans om begeleiding te krijgen van een wereldberoemde expert. Het seminar zal in het Engels worden gehouden.

WANNEER: Maandag 13 april (2e paasdag) ! Aanvang 13.00 uur. Wil jij hierbij zijn en verzekerd zijn van een stoel? Meld je dan snel aan via info@paardenschuur.nl Toegang voor deze middag is GRATIS.

LOCATIE: De Paardenschuur Ruitersport – Amerongerwetering 28 – Amerongen  T 0343-457146

“Al het leren begint op dezelfde plek: DE GEEST. Breng de geest ontspannen en gefocust en de rest zal volgen.”- Dale Myler

Deze eenmalige exclusieve middag wordt mede mogelijk gemaakt door Brokx Sport, importeur van Myler bitten. Maar ook andere mooie merken zoals Pikeur, Eskadron, Leovet, en Freejump.

De paardenmond & bit & Myler bit

December 2019   De paardenmond bestaat uit lippen, kaak, tanden, tong, lagen en gehemelte.

1.Lippen zijn erg gevoelig. Het bit komt in de mondhoeken in contact met de lippen en als het niet goed past kan het de lippen pijnlijk afknijpen en zelfs letsel veroorzaken. Als je het hoofdstel met bit in hebt gedaan, moet er een plooitje in de mondhoeken te zien zijn. Controleer regelmatig de mondhoeken omdat elke vorm van verwonding een verlies van de gevoeligheid als gevolg heeft.

2.Tanden en lagen. De binnenkant van de paardenmond is een “spelonk”, gevormd door de kaken, bekleed met tanden en kiezen, met een plafond (gehemelte) bovenin en gevuld door een tong. Vooraan in de mond zitten de snijtanden, die samen met de lippen worden gebruikt om gras af te snijden en voedsel in de mond te krijgen. Dan de vet. haaktanden, die alle ruinen en hengsten hebben maar vaak ontbreken bij merries. Deze haak- en snijtanden hebben weinig te maken met het bit. Dan volgen de lagen, een met huid overtrokken stuk van de kaak waar geen tanden of kiezen voorkomen. Dit is het gebied waar het bit ligt. Lagen kunnen een dikke of dunne huid hebben, V-vormig en scherp of breed en vlak zijn. Laat je duim eens over deze lagen glijden en vind uit wat voor soort lagen je paard heeft. Het heeft er alles mee te maken hoe gevoelig je paard is en welk bit je bij je paard moet gebruiken. Achter de lagen zitten de kiezen. Kiezen behoeven meestal de zorg van een tandarts om te worden onderhouden, aangezien er vaak pijnlijk scherpe randjes gevormd worden door verkeerde slijtage van de kiezen.
De meeste problemen met het bit geven de eerste kiezen achter de lagen en de z.g. wolfstandjes. Deze wolfstandjes zijn kleine kiesjes die soms worden aangetroffen voor de eerste kiezen in de bovenkaak. Ze vormen vaak een probleem wanneer het paard een bit in krijgt, omdat ze op de plek zitten waar het bit inwerkt.Ze zijn vaak hoekig en raar gevormd en veroorzaken pijn als het bit ertegenaan komt. Paarden gaan hun hoofd vreemd dragen om te zorgen dat het bit geen contact maakt met de wolfstandjes. Goed onderhoud van het gebit gaat samen met een goed bit!

3.De tong. Binnenin de mond, omgeven door kaakbeen, tanden en kiezen, ligt de tong, een zeer gevoelige en sterke spier. De tong wordt gebruikt voor eten, drinken en slikken. Er zitten duizenden gevoelige zenuwen in de tong. Er bestaan allerlei modellen tongen, variërend in dikte en breedte. Til de bovenlip aan de zijkant op en kijk hoe dik en breed de tong van je paard is. Schat eens in hoeveel ruimte er in de paardenmond voor een bit overblijft. Als de tong echt erg dik is, zal er minder contact zijn van het bit op de lagen. Een bit werkt in op de tong door de gevoeligheid van de tong te gebruiken. Als er door het bit druk op de tong wordt uitgeoefend, voelt het paard dit niet alleen, maar hij zal er zeker op reageren.

4. Gehemelte. Boven de tong zit het plafond van de mond of wel het gehemelte. Dit is overtrokken met hard vlees en huid en loopt met een kleine welving naar boven in de richting van de oren. De hoeveelheid ruimte voor een bit wordt mede bepaald door de hoogte van het gehemelte.

5. Kingroeve en nek. Twee andere delen van het paard, de kin en de nek (het plekje achter de oren), zijn van invloed op de werking van het bit. Ze vormen geen onderdeel van de mond maar ondervinden wel de druk van het bit. De kin wordt evt. beïnvloed door de kinriem of de kinketting. De nek krijgt een neerwaartse druk van het bit via het hoofdstel. Het is juist op de nek waar we willen dat een paard afbuigt/nageeft en ontspant, zodat hij zijn hoofd zal dragen op de loodlijn, in een hoek van 90 graden t.o.v. de grond.

Myler bit testen * Niet tevreden = geld terug *

November 2019   Myler bit service – Wij bieden u, na aankoop de mogelijkheid om een Myler bit 2 weken te testen. U kunt op deze manier thuis in alle rust en eigen omgeving het Myler bit testen. Het advies is om deze 2 weken ook echt te gebruiken om uw paard aan het nieuwe Myler systeem te laten wennen. Sommige paarden gaan gelijk super fijn maar andere paarden hebben toch echt een aantal keer rijden nodig om aan het Myler systeem te wennen. 

Wij gaan er vanuit dat uw paard het Myler bit met veel plezier draagt. Maar het kan altijd zo zijn dat het niet aan de verwachtingen van u en uw paard voldoet. Bij het retourneren wordt er € 10,- verrekend voor gebruik. Het resterende bedrag wordt binnen 5 werkdagen geretourneerd. U ontvangt bij aankoop / bestelling automatisch het retourformulier. Omruilen voor een andere maat of level is na overleg mogelijk.

 


“Twijfelt u welk model Myler bit geschikt is voor uw paard? Mylerbitten.nl & De Paardenschuur ruitersport beschikt over een grote expertise door jarenlange ervaringen met de Myler bitten in Nederland. Neem contact op met één van onze Myler Bitspecialisten? Aarzel niet, maar bel, whatsapp of mail ons!” T 0343-457146 / info@paardenschuur.nl 

*NIEUW* Pony Myler Bit!

Myler bit Level 2 PONY

Oktober 2019.   Nu ook verkrijgbaar voor de pony’s! Myler bustrens Level 1 en 2. Maat 9,5 / 10,5 / 11,5. Super mooi model met kleine bitringen. Het mondstuk is 12 mm dik met een kleine tongpoort. Toegestaan op wedstrijd en KNHS/FEI goedgekeurd voor alle disciplines. Pony’s hebben in aanleg een dikke / vlezige tong, kleine mond en weinig ruimte in de onderkaak. Door de anatomische vormgeving gecombineerd met de kleine tongpoort ligt het super comfortabel in de mond van de pony!

INTRODUCTIE ACTIE in de maand oktober 2019: “niet tevreden = aankoopbedrag 100% terug”. Op deze manier kunt u thuis in alle rust en eigen omgeving het Myler bit 14 dagen testen. Bestel hier!

 

Zaterdag 28 september 2019 2e hands beurs
Zaterdag 28 september 2019 organiseert “De Paardenschuur” Ruitersport alweer voor de 14e keer de Leukste & Grootste overdekte 2e hands beurs met DUIZENDEN RUITERSPORTARTIKELEN.

De beurs is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Dit jaar in een extra grote beurshal!

Nieuwe hal voor de 2e hands beurs 2019


Elk jaar groeit het succes van de beurs. Op deze dag worden allerlei artikelen keurig gesorteerd aangeboden. Het assortiment zal wederom alles omvattend zijn. Alles wat met ruitersport en paarden te maken heeft is er zeker te vinden. Tuigen, hoofdstellen, dekens, zadels, rijlaarzen, rijbroeken, rijkleding, zadeldekjes, bitten, sporen, helmen, borstels, peeskappen, bodyprotectors etc, etc. tegen zeer interessante prijzen! Natuurlijk worden er dit jaar ook weer heerlijke OLIEBOLLEN gebakken.

EXTRA dit jaar : GROTE OUTLET KINGSLAND, PIKEUR, PK sport, Esperado en ESKADRON !!

GRATIS ENTREE / PARKEREN / KOFFIE

Foto 2018

OTTO on TOUR & Flexchair 27 juni 2019

ONTDEK JEZELF IN DE “SPIEGEL” met OTTO

Donderdag 27 juni a.s. is “Otto” een dag bij “De Paardenschuur”. Otto is de meest geavanceerde dressuur simulator en UNIEK in Nederland.
Dit is je kans om de rijvaardigheden te verbeteren!
De simulator reageert op been, zit en teugelhulp en gaat in stap,draf en galop. Onder deskundige begeleiding van “Ruiter Balans Centrum” ga je aan de slag om je houding, timing en ademhaling te analyseren.
Je krijgt als ruiter zeer waardevolle informatie over het effect van je hulpen omdat de Dressuur Simulator exact doet wat je van hem vraagt. De Dressuur Simulator zal je met gemak helpen om eventueel verkeerd aangeleerde gewoontes te veranderen.
Dit in combinatie met de de training op de Flexchair maakt dat je thuis met je paard weer vol nieuwe informatie en tips aan de slag kan.

Hoe ziet het programma eruit!
Je start met 30 minuten op de Flexchair en aansluitend 30 minuten rijden op “OTTO” onder deskundige begeleiding van Antoinette Grijpstra en Helen Roestenburg van het Ruiter Balans Centrum

> Indien gewenst mag je je eigen zadel gebruiken (niet noodzakelijk)
> Geschikt voor iedereen, elk niveau, alle disciplines en leeftijd
> Rijbroek en rijlaarzen / jodhpurs en chaps zijn verplicht  

Meld je aan voor deze leerzame training!

Opgeven kan in de winkel of per mail!  Graag ontvangen wij de volgende informatie:
> Voor en achternaam
> Voorkeur tijdstip ( tussen 10 uur en 19 uur) De kosten voor deze persoonlijke training zijn € 125,00 

Eskadron Heritage winter 2018

De nieuwe collectie Eskadron Heritage winter 2018 staat nu online en is eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. 

Klik hier om de collectie te bekijken.

Eskadron staat voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten…. een collectie met een Glimlach.

Voor meer informatie/reserveringen kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl

Blocker Tie Ring – Veilig vastzetten van je Paard

Door gebruik te maken van een Blocker Tie Ring kan je je (jonge) paard op een veilige manier leren vast te staan.

Als een paard zich realiseert dat hij stevig vastzit, voelt hij zich vaak gevangen, in paniek en trekt hij zich terug – mogelijk breekt hij het halster of haak- en doet hij zichzelf pijn. Wanneer er iets breekt, valt de druk plotseling weg en moeten paarden zich voortbewegen om hun evenwicht te bewaren en kunnen ze gemakkelijk achteruit kantelen en / of zichzelf ernstig bezeren.

Dit eenvoudige systeem zorgt ervoor dat je paard het touw losser kan trekken zonder de boel af te breken. De mate waarin je touw “meegeeft” kan je dankzij de Blocker Tie Ring zelf regelen. Uniek, de Blocker Tie Ring biedt enige weerstand, maar laat een paard wat speling in het touw trekken wanneer hij terugtrekt, waardoor druk wordt opgeheven en de bron van paniek wordt verlicht. Dit vermindert de waargenomen dreiging voor het paard dramatisch, en vermindert de dreiging voor mensen die proberen een noodlijdend paard te bevrijden.

Vaak moet een paard slechts een paar centimeter aan speling trekken om zijn zelfvertrouwen te hervinden en rustig te worden.

De Blocker Tie Ring kan overal bevestigd worden aan de muur of in je trailer.

Bestel hier ONLINE

Bekijk de video’s om te kijken hoe de Blocker Tie Ring werkt.

 

Body Bandage

Body Bandage. 
De bandage is 25 cm breed en gemaakt van sterk elastisch materiaal. De bandage voorkomt beschadigingen aan het paard door het scheren, sporen en/of kan zorgen voor een beter herstel van beschadigde huid. 
Verkrijgbaar in de maten Cob=1.60 cm Full= 180 cm en Extra Full=1.90 cm. 
Voor KNHS wedstrijden geldt dat deze alleen zijn toegestaan met springen.

Bestel hier eenvoudig!

Houten paardenbeelden

Nieuw bij “De Paardenschuur” zijn houten paardenbeelden! Deze houten paardenbeelden passen in elke interieur van een echte paardenliefhebber!

Bekijk online onze collectie of kom gezellig langs in de winkel om deze robuuste houten paardenbeelden te bewonderen.

 

NIEUW Eskadron Platinum 2018

De nieuwe collectie Eskadron Platinum 2018 staat nu online en is eenvoudig te bestellen via onze webwinkel en wordt GRATIS verzonden

Klik hier om de collectie te bekijken.

Eskadron staat voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten…. een collectie met een Glimlach.

Voor meer informatie/reserveringen kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl

Nieuw Freejump Spur-On

De Freejump spoor is een nieuw revolutionair idee, extreem lichtgewicht en super comfortabel. Gemaakt van koolstofvezel en elastollan.  Freejump sporen zijn de perfecte keuze voor elke amateur- en wedstrijdrijder.

Het bijzondere ontwerp houdt de Freejump Spurs licht, terwijl de koolstofvezel de sporen stevig op je rijlaarzen fixeert. Dit nieuwe ontwerp helpt ook eventuele drukpunten op de voet te voorkomen.
Freejump Spur One zijn beschikbaar in drie verschillende kleuren ( zw/zw, zw/rood en zw/blauw) en vier verschillende uiteinden ( stomp, recht, lang en hamer).

 

Zaterdag 23 juni 2018 2e hands beurs Ruitersportartikelen

Zaterdag 23 juni 2018 organiseert “De Paardenschuur” Ruitersport alweer voor de 13e keer de Leukste & Grootste overdekte 2e hands beurs met DUIZENDEN RUITERSPORTARTIKELEN. De beurs is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Elk jaar groeit het succes van de beurs. Op deze dag worden allerlei artikelen keurig gesorteerd aangeboden. Het assortiment zal wederom alles omvattend zijn. Alles wat met ruitersport en paarden te maken heeft is er zeker te vinden. Tweedehands tuigen, hoofdstellen, dekens, zadels, een grote collectie laarzen, rijbroeken, rijkleding, zadeldekjes, bitten, sporen, helmen en bodyprotectors etc, etc. tegen zeer interessante prijzen!

Meer informatie betreft inleveren etc. volgt zo spoedig mogelijk.

Eskadron Classic Sport Zomer 2018… daar wordt je vrolijk van!

De nieuwe collectie Eskadron Classic Sport zomer 2018 staat nu online en is eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. 

Klik hier om de collectie te bekijken.

Eskadron staat voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten…. een collectie met een Glimlach.

Voor meer informatie/reserveringen kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl

Freejump beugels zijn niet alleen veiligheidsbeugels

Het Freejump systeem is op het gebied van innovatie en high-tech producten ontworpen voor prestatie, comfort en veiligheid voor zowel ruiter als paard.
De Freejump Soft up Pro zijn veiligheidsbeugels van zeer hoge kwaliteit. Doordat de beugels aan de bovenkant voorzien zijn van flexibel materiaal kun je niet met je voet in de beugel blijven hangen tijdens een val. Door het brede voetbed heb je een goede steun en door de nopjes weinig kans om je beugel te verliezen.

Bestel makkelijk ONLINE:  https://www.paardenschuur.nl/winkel/freejump-beugels/

Zaterdag 24 juni 2017 2e hands beurs Ruitersportartikelen

Zaterdag 24 juni organiseert “De Paardenschuur” Ruitersport alweer voor de 12e keer de Leukste & Grootste overdekte 2e hands beurs met DUIZENDEN RUITERSPORTARTIKELEN. De beurs is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Elk jaar groeit het succes van de beurs. Op deze dag worden allerlei artikelen keurig gesorteerd aangeboden. Het assortiment zal wederom alles omvattend zijn. Alles wat met ruitersport en paarden te maken heeft is er zeker te vinden. Tweedehands tuigen, hoofdstellen, dekens, zadels, een grote collectie laarzen, rijbroeken, rijkleding, zadeldekjes, bitten, sporen, helmen en bodyprotectors ect., ect., tegen zeer interessante prijzen!

 

20-jarig jubileum feest bij “De Paardenschuur”

“De Paardenschuur” bestaat 20 jaar!

Dit gaan wij vieren op Vrijdag 14 & Zaterdag 15 april. 2 dagen feest met leuke workshops & activiteiten in de winkel. O.a. workshop Taart voor je Paard, Hoefijzer versieren, Armband maken van Paardenhaar en op zaterdag 15 april een leerzame clinic met LAMMERT HAANSTRA, dit mag je niet missen!    

20% KORTING op 1 artikel naar keuze* | Heerlijke Oma’s wafels | Ballon prikken & altijd PRIJS | Sport Lingerie | Lifestyle | Verrassingen & Vermaak!

 

 

 

Eskadron Classic Sport zomer 2017

De nieuwe collectie Eskadron Classic Sport zomer 2017 staat nu online en is eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. De Eskadron Classic Sport is vanaf nu te bewonderen in de winkel!

klik hier om de collectie te bekijken.

Eskadron staat voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten…. een collectie met een Glimlach.

Voor meer informatie/reserveringen kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl

De Paardenschuur bestaat 20 jaar!

Voor ons wordt 2017 een bijzonder jaar. Op 19 maart 2017 bestaat  “De Paardenschuur” 20 jaar. Dit gaan wij natuurlijk met u vieren. Want wie jarig is viert feest, trakteert en geniet met als thema “Smart & Sexy met je paard”.

Nieuwsgierig….?  blijf ons volgen!

Eskadron Heritage winter ’16

De nieuwe collectie Eskadron Heritage winter 2016 staat nu online en is eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. De Eskadron Heritage collectie wordt begin november verwacht in de winkel, maar u kunt al wel reserveren!

klik hier om de collectie te bekijken.

Eskadron staat voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten…. een collectie met een Glimlach.

Voor meer informatie/reserveringen kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl

eskadron-heritage-winter-2016-merlot-racinggreen-mustangbrown-paardenschuur-online-webwinkel

2e hands beurs ruitersportartikelen

Zaterdag 25 juni organiseert “De Paardenschuur” Ruitersport alweer voor de 11e keer de Leukste & Grootste overdekte 2e hands beurs met DUIZENDEN RUITERSPORTARTIKELEN.
Elk jaar groeit het succes van de beurs. Op deze dag worden allerlei artikelen keurig gesorteerd aangeboden. Het assortiment zal wederom alles omvattend zijn. Alles wat met ruitersport en paarden te maken heeft is er zeker te vinden. Tweedehands tuigen, hoofdstellen, dekens, zadels, een grote collectie laarzen, rijbroeken, rijkleding, zadeldekjes, bitten, sporen, helmen en bodyprotectors ect., ect., tegen zeer interessante prijzen!

Daarnaast is het kopje koffie of thee en een frisdrankje voor de kinderen gratis! Bovendien zijn ook weer heerlijke oliebollen verkrijgbaar in de oliebollenkraam. De winkel van “De Paardenschuur”is deze dag gewoon van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend! Natuurlijk in de winkel ook leuke verrassende actie’s. Kortom, niemand hoeft deze dag met lege handen naar huis!
Parkeren en entree GRATIS. U kunt ons vinden aan de Amerongerwetering 28, 3958 MD in Amerongen ( LET OP……. dit is de weg van Leersum naar Wijk bij Duurstede) T 0343-457146

De BEURS is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. ***** WELKOM *****

Het plattelandsgebied tussen Leersum en Wijk bij Duurstede heeft meer te bieden dan u denkt.

Meer informatie over inlevertijden / voorwaarden vindt u hier!

beurs 2016 aankondiging paardenschuur

Ruiterfeest bij “De Paardenschuur” met Jesse Teune

Vrijdag 22 april 2016

Wil jij ook fit te paard…… dan mag je deze verrassende “RUITERFITHEID” avond met BINGO niet missen!.

BEWUSTWORDING van RUITERFITHEID.
Jesse Teune verzorgt op vrijdag 22 april een interessante lezing over ruiterfitheid. Om succesvol te zijn in de paardensport is niet alleen het trainen van het paard belangrijk, maar ook van de ruiter! Het doel van deze avond is om paardensporters, instructeurs en geïnteresseerden te enthousiasmeren en inspireren.

Wilt u hierbij aanwezig zijn dan kunt u zicht opgeven per email via info@paardenschuur.nl of in de winkel.

Uitnodiging ruiterfitheid door Jessse Teune

Lente Fair

Het is bijna Pasen…..Vrijdag 25 & Zaterdag 26 maart Lente Fair bij “De Paardenschuur”.
Hierbij willen wij u van harte uitnodigen om één van deze dagen de Fair te bezoeken. Dit jaar weer veel te zien, te proeven en te koop!
Er zijn weer super ACTIES in de winkel, heerlijke proeverijen, interessante clinic, veel leuke activiteiten voor de jeugd, grabbelton, verloting en diverse mooie presentatie van bedrijven uit de omgeving. Vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur & Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. WELKOM……
Dit mag u niet missen!

Lentefair paasweekend paardenschuurimage

Feestelijke heropening

Wat is het ontzettend mooi geworden en wat is er hard gewerkt. Wij zijn super trots en kunnen niet wachten om het te laten zien. A.s. vrijdag en zaterdag is er een feestelijke heropening met super leuke acties. De koffie en heerlijke warme “Oma’s wafels” staan voor u klaar.

Openingsaanbieding De Paardenschuur

Horses Ruitersportwinkel van het jaar 2015

Wij zijn weer bijzonder gemotiveerd en trots om mee te mogen doen met onze vernieuwde winkel en hopen natuurlijk de Horses-titel ‘Ruitersportwinkel van het Jaar’ te winnen.

Vindt u ook dat wij deze titel verdienen? stem dan op ons. http://www.ruitersportwinkelvanhetjaar.nl/winkel/de-paardenschuur-ruitersport/  tevens maakt u dan kans op een ruiterarrangement bij Van der Valk Hotel Apeldoorn –  de Cantharel’.

Een moment voor jezelf, leuk, gezellig met mooie kwaliteitsproducten in een sfeervolle landelijke ambiance. Waar één op één service de norm is, een kopje koffie of thee en een praatje met paardenmensen vanzelfsprekend zijn. Dit alles maakt De Paardenschuur Ruitersport uniek; net even anders dan andere winkels. U bent meer dan welkom en het is ons doel om u met een glimlach naar huis te laten gaan!
Ruitersportwinkel van het jaar

Wij zijn aan het verbouwen

Wij zijn aan het verbouwen en de bouwvakkers zijn aan het werk om een nog grotere overzichtelijke en sfeervolle winkel te creëren.

image60

Eskadron Next Generation winter ’15

De nieuwe collectie Eskadron Next Generation winter ’15 staat nu online en is eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. klik hier om de collectie te bekijken. De Eskadron Next Generation wordt vanaf 18 november in de winkel verwacht.

Eskadron staat voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten…. een collectie met een Glimlach.

Voor meer informatie/reserveringen kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl

Eskadron Next Generation winter 2015 collectie Paardenschuur Webwinkel

Nieuwe collectie Eskadron Platinum 2015

De nieuwe collectie Eskadron Platinum winter ’15 staat nu online en is eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. klik hier om de collectie te bekijken. De Eskadron Platinum collectie wordt verwacht in week 40/41.

Eskadron staat voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten…. een collectie met een Glimlach.

Voor meer informatie/reserveringen kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl

eskadron platinum 2015 biq square anthra paardenschuur ruitersportwinkel

Horse Event 2015

MYLER BITS en “De Paardenschuur” 11, 12 & 13 september op Horse Event.
Ook dit jaar zal “De Paardenschuur Ruitersport” met Myler bitten aanwezig zijn op Horse Event. Dit jaar voor het eerst het complete assortiment MYLER bitten. Voor de menner en de ruiter, Engels als ook Western!

Myler bitten: OVERWIN HET VERZET DOOR “ZACHTER” TE GAAN MET HET JUISTE BIT; dé filosofie achter de Myler bitten.
Iedere combinatie van paard en ruiter, of paard en menner, heeft zijn eigen specifieke vereisten en vraagt om het juiste bit.
Al meer dan 17 jaar is “De Paardenschuur” gespecialiseerd in Myler bitten. U kunt dus voor al uw vragen en een goed advies terecht op de stand. Wij zullen u laten voelen dat u anders kunt communiceren met uw paard!
Na het grote succes van vorig jaar ook dit jaar weer de garantie NIET TEVREDEN = GELD TERUG* actie. Wij gaan ervan uit dat uw paard het Mylerbit met veel plezier draagt maar het kan altijd dat het niet aan de verwachtingen van u of uw paard voldoet. Wij bieden u dan ook de service om uw aankoop binnen 14 dagen te retourneren.

U kunt de Myler stand vinden op het hoofdterrein. Meer informatie over de MYLER bitten kunt u vinden op onze website.

horse-event-2015 paardenschuur myler bitten bitspecialist

Eskadron wintercollectie’15 Classic Sport!

De nieuwe collectie Eskadron Classic Sport winter ’15 is nu in de winkel en is eenvoudig te bestellen via onze webwinkel. klik hier om de collectie te bekijken.

Eskadron staat voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten…. een collectie met een Glimlach.

Voor meer informatie/reserveringen kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl.eskadron oulet classic 15 online webwinkel zadeldekjes paardenschuur

eskadron darkred classic 15 webwinkel outlet paardenschuureskadron petrol classic 15 online paardenschuur

 

Charles Owen YR8

De Charles Owen YR8 cap biedt de jonge ruiter nog meer veiligheid, door de vierpunt sluiting zit de cap altijd veilig en stevig op het hoofd. Aan de buitenzijde is de helm volledig bekleed met microfiber suède dat speciaal behandeld is voor extra duurzaamheid. De cap beschikt over vier ventilatieopeningen voor extra comfort tijdens langdurig gebruik.  Aan de binnenzijde van de Charles Owen YR8 cap zit een Coolmax® mesh voering waarin special zilverionen zijn verwerkt. Dit zorgt voor optimale koelte tijdens het rijden.  De Charles Owen YR8 cap voldoet aan alle veiligheidseisen en is verkrijgbaar is blauw en zwart. € 164.95

Charles Owen YR 8

 

Eskadron Collectie Online

De online Eskadron webwinkel is ontstaan uit “Passie” voor mooie, kwalitatieve, inspirerende, onderscheidende en bijzondere producten van Eskadron…. een collectie met een Glimlach. Het grote assortiment wat u op onze webshop vindt is direct uit voorraad leverbaar. Niet alle bijpassende producten zoals halsters, halstertouwen en peesbescherming van Eskadron staan op onze webwinkel vermeld, dit hebben we vaak wel in ons assortiment. Voor vragen of meer informatie kunt u ons altijd bellen T. 0343 – 457146 of mailen info@paardenschuur.nl.

♥ Uit voorraad leverbaar ♥ Persoonlijke klantenservice ♥ Snelle levering

Eskadron online webshop groot assortiment voorraad Paardenschuur