Zadelpasservice

Aanmeten, zadelpasservice en reparaties

De Paardenschuur ruitersport is al meer dan 25 jaar een mooi bedrijf dat garant staat voor kennis, service en kwaliteit.

Dressuurzadels, springzadels, veelzijdigheidszadels, pony zadels, zadels voor koudbloeden, gebruikte /2e hands zadels, enz. Al deze zadels hebben wij in de showroom. Wij zijn gespecialiseerd en dealer van de merken BATES & WINTEC & ARENA zadels. Dit maakt dat wij van deze 3 merken alle kennis, mogelijkheden, maten, modellen en bijbehorende toebehoren voorradig hebben. Met onze zadelpasservice heb je altijd het juiste zadel voor je paard.

Zadelpasservice

Wie zijn wij?

Bij “De Paardenschuur” Ruitersport is Anita Breeschoten de zadelpasser en eigenaresse van De Paardenschuur.

Anita heeft zelf een medische achtergrond maar van jongs af aan een passie voor paarden. Naast het vele rijden ook de ORUN Instructeurs opleiding en de Jury opleiding succesvol afgerond. Haar uitgebreide expertise, jarenlange ervaringen en passie voor de paardensport maakt dat zij je goed kan voorzien van een passend zadel en daarnaast nog advies kan geven om zo fijn mogelijk te zitten in het nieuwe zadel. Natuurlijk volgt Anita jaarlijks diverse nascholingen m.b.t. zadels, paarden, paardenruggen en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom zadels.

Na jaren diverse merken verkocht te hebben heeft De Paardenschuur gekozen voor de merken BATES, WINTEC en ARENA. Deze selectie aan merken zorgt ervoor dat wij in ieder budget mooie kwaliteits zadels kunnen bieden. Voor de veelzijdige ruiter, de dressuurruiter en de springruiter is er voldoende om te proberen en te kiezen. Tevens hebben wij zadels voor de kleinste pony’s, maar ook voor de grootste en brede paarden.

De Bates, Wintec en Arena zadels zijn ontzettend innovatieve zadels die door het HART systeem en de CAIR vulling (lucht) in de kussens een super aansluiting hebben met de paardenrug. Daarbij is het mogelijk door het unieke complete zadelpassysteem (HART) deze mooie zadels op elke paardenrug passend te maken.

Het geeft rust te weten, het beste te kiezen voor paard en pony! Het HART systeem zorgt voor het hoogste comfort voor ruiter en het paard!

zadelpasservice paardenschuur zadel op maat

Zadel aankoop, aanmeten en controle

Wij helpen je niet alleen een perfect passend zadel te vinden maar door controles zorgen wij er ook voor dat het paard blij blijft met het zadel. Door training neemt de bespiering van het paard toe, na een revalidatie periode zal de bespiering misschien tijdelijk wat afgenomen zijn en jonge paarden veranderen nog veel in hun bouw tot ze ongeveer zes jaar zijn. Deze veranderingen beïnvloeden de ligging van het zadel. Voorkomen is beter dan genezen …. ons advies is 1 tot 2 keer per jaar het zadel op de juiste ligging te laten controleren. Bij klachten, vreemd gedrag paard en vragen altijd overleggen of een extra controle nodig is.

Een afspraak maken voor onze zadelpasservice? Neem contact op.

Zadelpasservice, en meer

Waarvoor kun je bij ons terecht?

 • Aankoop zadel
 • Zadel advies
 • Taxatie zadel
 • Zadel controle
 • Fitting zadel
 • Second opinion
 • Gebruikte zadels
 • Reparatie zadel
 • Zadel accessoires

Vooraf dient altijd een afspraak gemaakt te worden.  Dit kan telefonisch T 0343-457146 of per mail via  info@paardenschuur.nl 

Ook voor een orienterend gesprek ben je van harte welkom op afspraak. Wij hebben een prachtig ingerichte zadel showroom waar alle zadels en mooie toebehoren te zien zijn. Wij kijken en denken graag met je mee om zo samen de mogelijkheden door te nemen.

De zadelafspraak

Om het paard of pony goed te kunnen beoordelen is het altijd fijn om met een schoon en droog paard te kunnen werken! Het ras en het type paard, de leeftijd, de bouw, de gangen, het model en lengte van de rug, de vorm van de schoft en schouders en de conditie van het paard zullen eerst worden beoordeeld. Tijdens het rijden kijken we naar de stabiliteit van het zadel, bewegings-, schouder- en schoftvrijheid. Ook het gedrag en de bewegingen van het paard onder het zadel spelen een belangrijke rol met de beoordeling.

Je kunt op afspraak je zadel laten controleren en/of aankoop zadel op onze mooie locatie in Amerongen.

Ook als je niet in gelegenheid bent om naar ons toe te komen voor de afspraak, kunnen wij je van dienst zijn. Er zijn elke maand enkele plekken beschikbaar voor zadel aankoop of controle op locatie aan huis.

Een afspraak maken voor onze zadelpasservice? Neem contact op.

Zadelafspraak bij de Paardenschuur

Het komen bij ons op locatie heeft veel voordelen.

 • Afspraak mogelijk binnen 1 week!
 • In alle rust samen vergelijken welk zadel het best past voor jou en het paard. Er zijn geen pensionklanten en er worden geen lessen gegeven.
 • In de showroom is “alles” voorradig. Kunnen dus evt. andere zadels testen als waar je in de eerste instantie voor komt.
 • Na het passen/aanmeten/aanpassen gezellig koffie drinken. Toilet aanwezig.
 • Het zadel wordt pasgemaakt, gecontroleerd en kan direct mee naar huis.
 • Wij beschikken over een super accommodatie met ruime parkeergelegenheid, binnenhal, buitenbaan en springmogelijkheden. Dus ook met slechter weer kan het allemaal doorgaan.
 • Geen voorrijkosten.
 • Prestentatie van het complete assortiment BATES/WINTEC/ARENA zadels en alle zadeltoebehoren.

Wij hebben veel voorraad en kunnen bijna altijd direct uitleveren. Het kan echter voorkomen dat een zadel besteld moet worden. Meestal bedraagt de levertijd van een zadel 1 – 6 weken, afhankelijk van het gekozen model en kleur.

Gebruikte zadels

Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte zadels. Wanneer je op zoek bent naar een gebruikt zadel kun je het beste telefonisch of per mail informeren wat de actuele voorraad is. Ook in de webshop staan diverse gebruikte zadel. Wij bieden de mogelijkheid om deze 2e hands zadels 10 dagen te testen. Niet goed = 100% geld terug.

Bij aankoop van een nieuw zadel kunnen wij je oude zadel inruilen. Deze zadels bieden wij na controle weer te koop aan.

Een afspraak maken voor onze zadelpasservice? Neem contact op.

‘Zadel innovaties om de prestaties van ruiter en paard te optimaliseren’

✅ al 24 jaar TOP dealer van WINTEC, BATES & ARENA ✅ ZADEL TESTCENTRUM ✅ alle zadeltoebehoren leverbaar: beugels, beugelriemen en singel ✅ gratis zadelhoes met WINTEC / BATES / ARENA logo ✅ gratis zadeldekje met logo De Paardenschuur ✅grote voorraad ✅ zadel wordt kosteloos vakkundig correct aangepast op pony/paard

Een afspraak maken voor onze zadelpasservice? Neem contact op.

Tarieven zadelconsult

Controle eigen zadel & met paard € 45,- excl. aanpassingen
Oriëntatie consult, testen zadels Geen extra kosten
Aankoop nieuw zadel Wintec/Bates Geen extra kosten
Zadelconsult / Zadelcheck op uw eigen locatie Vanaf € 85,- excl. aanpassingen

Betalingen kunnen contant of middels pin worden voldaan.

Reparaties, klaar terwijl je wacht!

Je kunt bij ons terecht voor diverse reparaties. Singelstoten vervangen kan zelf op afspraak zodat je het zadel niet hoeft te missen. Klaar terwijl je wacht! Wij doen dit allemaal in onze eigen reparatieafdeling.

Opvullen van wol gevulde zadels gebeurd nog op de traditionele manier.  Wij maken gebruik van de originele zachte STUBBEN wol.

Tarieven zadelreparaties.

Vervangen singelstoot vanaf € 30,- pst.
Kopijzers Wintec/Bates € 35,-
Vervangen Wintec/Bates CAIR systeem € 125,- per set van 2
Opvullen van zadels met wol. Vanaf €50,- per zadel

Betalingen kunnen contant of middels pin worden voldaan.