Zadelpasservice

Aanmeten, zadelpasservice en reparaties

De Paardenschuur ruitersport is al meer dan 25 jaar de gecertificeerde zadelspecialist en zadelpasser voor Midden Nederland. Een mooi bedrijf dat garant staat voor kennis, service en kwaliteit.

Dressuurzadels, springzadels, veelzijdigheidszadels, pony zadels, zadels voor koudbloeden, gebruikte /2e hands zadels, enz. Al deze zadels hebben wij in de showroom. Wij zijn gespecialiseerd en dealer van de merken BATES & WINTEC & ARENA zadels. Dit maakt dat wij van deze 3 merken alle kennis, mogelijkheden, maten, modellen en bijbehorende toebehoren voorradig hebben. Met onze zadelpasservice heb je altijd het juiste zadel voor je paard.

Zadelpasservice

Wie is Anita Breeschoten?

Bij “De Paardenschuur” Ruitersport is Anita Breeschoten de zadelpasser en sinds 1997 de eigenaresse van De Paardenschuur.

Anita heeft zelf een medische achtergrond (doktersassistente) maar van jongs af aan een passie voor paarden. Naast het vele rijden ook de ORUN Instructeurs opleiding en de Jury opleiding succesvol afgerond. Haar uitgebreide expertise, jarenlange ervaringen en passie voor de paardensport maakt dat zij je goed kan voorzien van een passend zadel en daarnaast nog advies kan geven om zo fijn mogelijk te zitten in het nieuwe zadel. Natuurlijk volgt Anita jaarlijks diverse nascholingen m.b.t. zadels, paarden, paardenruggen en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom zadels. Nog steeds is zij te vinden op haar paard, die nu wel de mooie leeftijd van 22 jaar heeft, dus niet meer dagelijks. Maar altijd nog heerlijk om te genieten of om één van de nieuwe zadels uit te testen.

Na 25 jaar winkel en ervaring met een groot en breed assortiment aan producten en merken zadels heeft De Paardenschuur in 2023 gekozen om gespecialiseerd verder te gaan met zadels en Myler Bits.

Zadeladvies, zadelfitting en het aanmeten van een goed passend en correct nieuw zadel met bijpassende zadel accessoires. Wij werken met de zadels van BATES, WINTEC en ARENA en zijn al 25 jaar topdealer en gecertificeerd zadelfitter van deze merken.

De 2e specialisatie van De Paardenschuur is en blijft natuurlijk de bitfitting, verkoop en advies voor de Myler Bits in Nederland. 

Waarom alleen Bates, Wintec en Arena zadels?

Anita Breeschoten “Deze vraag is voor mij heel eenvoudig en simpel. Deze zadels zijn niet gewoon goed maar GEWELDIG! Daar ligt mijn liefde, kennis, kracht en persoonlijke passie! Dit nieuwe concept maakt dat ik al mijn energie en zadelvisie in deze onderscheidende zadels kan steken”.

Elk ingrediënt van deze zadels zijn van top kwaliteit en aanpasbaar. Dit maakt dat al deze unieke eigenschappen en elementen samen het beste complete zadel van alle merken zadels zijn!! Met deze zadels werken motiveert en inspireert mij elke dag om met liefde het beste zadel voor jou en je paard te adviseren”.

Deze unieke flexibele “boomzadels” geven de mogelijkheid ruim te worden aangepast aan alle verandering die een paard nou éénmaal ondergaat in zijn leven. In mijn visie moet een paard zich door het leven heen kunnen ontwikkelen, hierin moet je zadel binnen “normale” omstandigheden kunnen meegroeien. En dit is allemaal mogelijk in de flexibele zadelsystemen van Bates, Wintec en Arena. 

Deze selectie aan merken zorgt er ook voor dat wij in ieder budget mooie kwaliteits zadels kunnen aanbieden. Voor de veelzijdige ruiter, de dressuurruiter en de springruiter is er voldoende keus in modellen. Tevens hebben wij zadels voor de kleinste pony’s, maar ook voor de grootste en brede paarden.

De Autralische Fam. Bates maakt als sinds 1934 zadels! De Bates, Wintec en Arena zadels zijn innovatieve zadels die door het unieke HART systeem en de CAIR vulling (lucht) in de kussens een super aansluiting hebben met de paardenrug. Daarbij is het mogelijk, door dit complete zadelpassysteem (HART) de zadels op elke paardenrug passend te maken.

Het geeft rust te weten, het beste te kiezen voor paard en pony! Het HART systeem zorgt voor het hoogste comfort voor ruiter en het paard!

zadelpasservice paardenschuur zadel op maat

Zadel aankoop, aanmeten en controle

Wij helpen je niet alleen een perfect passend zadel te vinden maar door controles zorgen wij er ook voor dat het paard blij blijft met het zadel. Door training neemt de bespiering van het paard toe, na een revalidatie periode zal de bespiering misschien tijdelijk wat afgenomen zijn en jonge paarden veranderen nog veel in hun bouw tot ze ongeveer zes jaar zijn. Deze veranderingen beïnvloeden de ligging van het zadel. Voorkomen is beter dan genezen …. ons advies is 1 tot 2 keer per jaar het zadel op de juiste ligging te laten controleren. Bij klachten, vreemd gedrag paard en vragen altijd overleggen of een extra controle nodig is.

Een afspraak maken voor onze zadelpasservice? Neem contact op.

Zadelpasservice, en meer

Waarvoor kun je bij ons terecht?

 • Aankoop zadel
 • Verkoop eigen zadel
 • Zadel advies
 • Taxatie zadel
 • Zadel controle
 • Fitting zadel
 • Second opinion
 • Gebruikte zadels
 • Reparatie zadel
 • Zadel accessoires

Vooraf dient altijd een afspraak gemaakt te worden.  Dit kan telefonisch T 0343-457146 of per mail via  [email protected] 

Ook voor een orienterend gesprek ben je van harte welkom op afspraak. Wij hebben een prachtig ingerichte zadel showroom waar alle zadels en mooie toebehoren te zien zijn. Wij kijken en denken graag met je mee om zo samen de mogelijkheden door te nemen.

De zadelafspraak

Om het paard of pony goed te kunnen beoordelen is het altijd fijn om met een schoon en droog paard te kunnen werken! Het ras en het type paard, de leeftijd, de bouw, de gangen, het model en lengte van de rug, de vorm van de schoft en schouders en de conditie van het paard zullen eerst worden beoordeeld. Tijdens het rijden kijken we naar de stabiliteit van het zadel, bewegings-, schouder- en schoftvrijheid. Ook het gedrag en de bewegingen van het paard onder het zadel spelen een belangrijke rol met de beoordeling.

Je kunt op afspraak je zadel laten controleren en/of aankoop zadel op onze mooie locatie in Amerongen. Deze afspraak is altijd mogelijk binnen 1 week!

Ook als je niet in gelegenheid bent om naar ons toe te komen voor de afspraak, kunnen wij je van dienst zijn. Er zijn elke maand enkele plekken beschikbaar voor zadel aankoop of controle op locatie aan huis. Hiervoor is wel een lange wachttijd.

Een afspraak maken voor onze zadelpasservice? Neem contact op.

Zadelafspraak bij de Paardenschuur

Het komen bij ons op locatie heeft veel voordelen.

 • Afspraak mogelijk binnen 1 week!
 • In alle rust samen vergelijken welk zadel het best past voor jou en het paard. Er zijn geen pensionklanten en er worden geen lessen gegeven.
 • In de showroom is “alles” voorradig. Kunnen dus evt. andere zadels testen als waar je in de eerste instantie voor komt.
 • Na het passen/aanmeten/aanpassen gezellig koffie drinken. Toilet aanwezig.
 • Het zadel wordt pasgemaakt, gecontroleerd en kan direct mee naar huis.
 • Wij beschikken over een super accommodatie met ruime parkeergelegenheid, binnenhal, buitenbaan en springmogelijkheden. Dus ook met slechter weer kan het allemaal doorgaan.
 • Geen voorrijkosten.
 • Presentatie van het complete assortiment BATES/WINTEC/ARENA zadels en alle zadeltoebehoren.

Wij hebben veel voorraad en kunnen bijna altijd direct uitleveren. Het kan echter voorkomen dat een zadel besteld moet worden. Meestal bedraagt de levertijd van een zadel 1 – 6 weken, afhankelijk van het gekozen model en kleur.

Gebruikte zadels

Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte zadels. Wanneer je op zoek bent naar een gebruikt zadel kun je het beste telefonisch of per mail informeren wat de actuele voorraad is. Ook in de webshop staan diverse gebruikte zadel. Wij bieden de mogelijkheid om deze 2e hands zadels 10 dagen thuis te testen. Niet goed = 100% geld terug.

Bij aankoop van een nieuw zadel kunnen wij je oude zadel inruilen. Deze zadels bieden wij na controle weer te koop aan.

Je zadel Bates, Wintec of Arena zadel verkopen? 

Je kan ook bij ons terecht voor een zorgeloze verkoop op commissiebasis van je zadel. De commissie bedraagt 15% met een minimum van €95,- Na een telefonische afspraak T 0343-457146 kan het zadel gepoetst bij ons gebracht worden. De zadels liggen in de showroom en vermelding in de webshop, website en socials van De Paardenschuur. Na verkoop nemen wij direct contact op voor de uitbetaling.

Een afspraak maken voor onze zadelpasservice? Neem contact op.

‘Zadel innovaties om de prestaties van ruiter en paard te optimaliseren’

✅ al 25 jaar gecertificeerd TOP dealer van WINTEC, BATES & ARENA ✅ ZADEL TESTCENTRUM ✅ alle zadeltoebehoren leverbaar: beugels, beugelriemen en singel ✅ gratis zadelhoes met WINTEC / BATES / ARENA logo ✅ gratis zadeldekje met logo De Paardenschuur ✅grote voorraad ✅ zadel wordt kosteloos vakkundig correct aangepast op pony/paard

Een afspraak maken voor onze zadelpasservice? Neem contact op.

Tarieven zadelconsult

Controle eigen zadel & met paard € 55,- excl. aanpassingen
Oriëntatie consult, testen nieuwe zadels Geen extra kosten
Aankoop nieuw zadel Wintec/Bates Geen extra kosten
Aankoop zadel of Zadelcheck op je eigen locatie Vanaf € 95,- excl. aanpassingen

Betalingen kunnen contant of middels pin worden voldaan.

Reparaties, klaar terwijl je wacht!

Je kunt bij ons terecht voor diverse reparaties aan zadels.

Singelstoten vernieuwen van de Bates, Wintec en Arena zadels kunnen direct op afspraak vervangen worden zodat je het zadel niet hoeft te missen. Klaar terwijl je wacht! Wij doen dit allemaal in onze eigen reparatieafdeling.

Ook controle van het CAIR systeem in de Wintec, Bates of Arena zadels kan op afspraak. Ook  deze controle doen wij direct voor je bij bent en evt. vervangen bij een lek CAIR kussen.

Opvullen van wol gevulde zadels gebeurd nog op de traditionele manier.  Wij maken gebruik van de originele zachte STUBBEN wol.

Tarieven zadelreparaties.

Vervangen singelstoot Vanaf € 30,- p.st.
Kopijzers Wintec/Bates € 35,-
Vervangen Wintec/Bates CAIR systeem € 125,- per set van 2
Opvullen van zadels met wol.

Vanaf € 50,- per zadel

Betalingen kunnen contant of middels pin worden voldaan.