Bates zadels

Bates zadels logo

Over Bates zadels

De innovatieve BATES zadels zijn ontstaan door de gedrevenheid en passie van de mensen achter het merk. De filosofie over innovatie is gericht op de zadelprestaties en het maximale comfort voor zowel ruiter als paard. Ervaar direct comfort, balans en naadloos contact met het paard.

BATES heeft voor elk budget en alle disciplines mooie zadels. Dressage, Jump, Endurance, Stock en All Purpose (Veelzijdig). Maar ook voor elk type paard of pony is er een passend BATES zadel.

Bates zadel over hek

Top zadels

De zadels van BATES zijn de beste oplossing als het gaat om mogelijkheden voor zadelaanpassing en optimaal comfort voor het paard of pony. Het onderzoeksteam en ontwikkelingsteam van de Fam. Bates hebben een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van deze moderne zadelverstelbaarheid. Zo zijn alle Bates zadels voorzien van het revolutionaire HART systeem. Dit biedt de hoogste flexibiliteit voor een optimale pasvorm en de ultieme prestatie voor het paard. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de optimalisatie van de zadelfuncties die onder andere het comfort van een zadel bepalen.

De kussens van de Bates zadels zijn gevuld met het revolutionaire CAIR®-kussensysteem. Sinds de ontwikkeling van dit systeem worden de traditionele kussens vervangen door luchtkussens. Hierin geeft de lucht een ultieme demping. De lucht in de kussens zal zich voortdurend aanpassen aan de spieren van het paard. Het gewicht van de ruiter wordt hierdoor gelijkmatig over de lengte van het kussen verdeeld. Hierdoor wordt de druk op eventuele drukpunten verminderd. Het CAIR®-systeem resulteert in een vrijere beweging en beter rijgedrag.

BATES werkt voor de ontwikkeling van de zadels nauw samen met een aantal bekende ruiters, als Isabell Werth. Om in samenspraak zeer gespecialiseerde zadels te kunnen ontwikkelen. Het succes van Bates is behaald mede doordat goed gekeken en geanticipeerd wordt op de veranderende behoeften van ruiter en paard. Daarnaast worden de zadels die ontwikkeld en geproduceerd worden grondig onderzocht door Bates en verschillende partners. De zadels worden beoordeeld door dierenartsen, zadelmakers en verschillende gespecialiseerde fysici. Hierdoor worden enkel de beste producten aan jou en je paard geleverd!

Bates saddles logo

BATES MODELLEN

BATES DRESSUURZADELS

Voor de dressuur is er een hoogwaardig assortiment voor alle type ruiters. De BATES DRESSAGE Een traditioneel zadel met een mooi uiterlijk. Heeft een smalle beendoorgang met een mooie brede lepel voor een fijne ondersteuning in de optimale dressuurhouding. Model Bates Dressage, Bates PONY Dressage en een Bates WIDE dressage. Het BATES ISABELL. De diepe zit in het Bates Isabell zadel is uniek. Het zadel biedt een geweldige ondersteuning voor het paard, door de anatomische vormgeving van de boom. BATES INNOVA MONO Een dressuurzadel ontwerp met één zweetblad. Geeft nauw contact en verbinding aan de ruiter. Handige verstelbare kniewrongen voor de juiste persoonlijke afstemming en beenposistie. BATES ARTISTE  “Het geheim om je dressuurprestaties te verbeteren”. De Arstiste heeft ook een MONO blad. Bijna een kunstzinnig zadel met gedurfde innovaties. Geeft de ruiter eenvoudig de natuurlijke dressuurhouding.

BATES SPRINGZADELS

Zij bieden het ultieme contact en een evenwichtige positie voor de ruiter. De zadels geven een stabiele en optimaal ondersteunend draagvermogen aan de rug van het paard. Model Bates Elevation is verkrijgbaar in diverse uitvoering en ook maat PONY. Model Bates Advanta, is een Mono blad springzadel en wordt ook veel gebruikt in de Eventing sport. Heeft 2 verstelbare wrongen op het zweetblad. Model Bates Victrix, is het nieuwste model JUMP zadel van BATES. Lichtgewicht en compact. Biedt het paard volledige vrijheid bij elke stap en sprong. Super innovatief zadel en verkrijgbaar in veel kleur opties.

BATES ALL PURPOSE ZADELS

Mooi en classic zadel. Het model Bates All Purpose is verkrijgbaar in 3 leder uitvoeringen!  Maar ook een speciaal PONY model en een WIDE model voor de extra brede paarden en pony’s.

GARANTIE

Bates Australia geeft 2 jaar garantie op materiaal, CAIR panels en fabrieksfouten van alle BATES zadels. De Elastiflex-boom van je zadel heeft een garantie zolang als de levensduur van het zadel, geschat op 10 jaar.

De garantie gaat in op de datum van aankoop zadel. Belangrijk om de aankoopbon en het garantie boekje samen te bewaren!

BATES Saddles

Bates zadels modellen

Alle zadels van Bates zijn toonaangevend op het gebied van zadeltechnologie. Hierdoor kan een aanzienlijk prestatievoordeel voor jou en je paard gerealiseerd worden.

Fam. Bates voelt zich verplicht om zich bezig te houden met het innoveren van de zadels voor jou en je paard en het resultaat laat dit duidelijk zien.

Kortom, met een zadel van Bates mag je rekenen op de nieuwste technologie en optimaal comfort!

BATES Saddles