Bates Saddles partner van de FEI

Lees alles over het partnerschap tussen zadelmerk BATES en de FEI !

Na jaren van positief samenwerken aan proactieve, paardgerichte educatie, is Bates Saddles enorm trost om de relatie als officiële FEI-zadelpartner te versterken.

De Fédération Équestre Internationale (FEI) is het bestuursorgaan van onze hippische gemeenschap op alle niveaus en stimuleert de beste training voor je paard wereldwijd. Dit partnerschap viert hun gedeelde focus om educatieve bouwstenen te bieden waarmee de band tussen paard en ruiter zich veilig kan ontwikkelen, vooral onder het zadel.

Isabell Werth

Bates Saddles heeft gedurende zijn hele carrière samengewerkt met veel eliteruiters, waaronder de Duitse dressuurlegende Isabell Werth, op de foto met Ron Bates.

“Een zadel worden beschouwd als een van de belangrijkste zorgen van ruiters. Een niet goed liggend zadel kan veel gevolgen hebben voor je paard en zijn gedrag”, legt FEI commercieel directeur Ralph Straus uit. “Ruiters van over de hele wereld vertrouwen al lang op de ongeëvenaarde expertise van Bates Saddles. We zijn dus erg blij om met hen samen te werken, niet alleen vanwege de zadels van hoge kwaliteit, maar ook omdat paardenwelzijn altijd de kern van hun werk is.”

George Bates, oprichter van Bates Zadels

Bates Saddles, opgericht door George Bates in 1934, is generaties lang doorgegeven aan de familie Bates en wordt vandaag de dag met trots gerund door de achterkleindochters van George, Ellen en Emily. Ze erfden het bedrijf van hun vader Ron Bates, wiens rol als algemeen directeur hem nauw betrokken houdt bij de dagelijkse leiding van het bedrijf.
Het leidende principe van het bedrijf is altijd paardenwelzijn en comfort geweest, evenals de sterke overtuiging dat comfortabele paarden beter presteren. Als zadelmaker en ervaren ruiter was Ron Bates zelf een pionier op het gebied van de innovatie van het merk, waarbij hij verschillende verbeteringen introduceerde, zoals luchtkussens, verstelbare plastic zadelbomen en verplaatsbare kniewrongen. Bates Saddles heeft gedurende hun hele carrière langdurige vriendschappen met toonaangevende ruiters om hun prestatievermogen te blijven ontwikkelen. Op de foto: Ron Bates, Isabell Werth en Ellen Bates.

Vanuit het paard

De nalatenschap van Ron bestaat uit het opnieuw bedenken van de zadelfunctionaliteit vanuit het perspectief van het paard, waarbij zijn creatieve oplossingen de maatstaf in de sector zijn geworden voor paardencomfort onder het zadel. Zijn werk heeft er ook toe bijgedragen dat Bates Saddles is gepositioneerd als een bedrijf met een ongeëvenaard concurrentievoordeel in de branche. Innovatie is altijd de naam van het spel geweest en de bijdrage die Bates Saddles in de loop van de tijd heeft geleverd aan de evolutie van zadels is niet te vergelijken. De reputatie van het bedrijf is gebouwd op de creatie van de eerste verstelbare boom, verstelbare kniewrongen en verstelbare singelsystemen, evenals het afgedichte paardensportluchtkussenpaneelsysteem, een stijgsysteem dat het mogelijk maakt panelen op maat te maken en het nauw contact verstelbare stijgbeugelstangen.

Innovatie

“Onder het bestuur van de FEI is de paardensport door de jaren heen geëvolueerd naar een ongelooflijk hoog niveau van competitie en professionaliteit,” zegt Ron. “Het is zo leuk om als officiële leverancier met de FEI samen te werken op alle aspecten van de paardengezondheid rond zadels. Het is mijn ervaring dat vooruitgang wordt gedreven door de uitwisseling van kennis en ik hoop dat onze samenwerking het geluk van paard en ruiter onder het zadel over de hele wereld zal bevorderen. Nu de concurrentienormen steeds nieuwe hoogten bereiken, zullen we geen middel onbeproefd laten bij het stimuleren van de toekomstige evolutie van zadels om prestaties te leveren.”

Onderwijs zadel

Als zadelmakerij is Bates Saddles ook al lang gefocust op onderwijs, niet alleen door onderzoek en ontwikkeling, maar ook door het delen van wat ze weten met zoveel mogelijk ruiters. Alles om het welzijn van paarden te verbeteren over de hele wereld. Het was deze focus op onderwijs en paardenwelzijn die voor het eerst het partnerschap tussen de FEI en Bates Saddles vormde, waarbij laatstgenoemde advies gaf aan de online community van de FEI, waaronder: 

“Terwijl mijn dochters aan hun paardensportreis beginnen, word ik eraan herinnerd hoe steil de leercurve is voor ruiters van alle leeftijden”, zegt Emily Bates, hoofd Productinnovatie bij Bates Saddles. “Het is de moeite waard om goede, fundamentele begeleiding te bieden aan ruiters, waar ze zich ook bevinden in hun zich ontvouwende paardensportverhaal. Ik beschouw het als een enorm voorrecht om deel uit te maken van de vertrouwde stem van de FEI bij het creëren van een tijdloze bron op het gebied van zadels in alle disciplines en ervaringsniveaus.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *