Zadelfitting

Het beoordelen van de optimale pasvorm van het zadel & paard is de sleutel tot comfortabel rijden.

Past mijn zadel?

Om ervoor te zorgen dat je paard net zo comfortabel blijft als jezelf, is het super belangrijk om met regelmaat, bij voorkeur zeker jaarlijks, je zadel te laten controleren. Het is en blijft dus belangrijk om de pasvorm van je zadel de gehele levensduur van paard en zadel te laten beoordelen. Factoren als leeftijd, conditieniveau en training zijn van invloed op de pasvorm.

Hoe kun je herkennen als er eenvoudige aanpassingen van je zadel nodig zijn?

Hoe herken je een slecht passend zadel?

1.Controleer de ligging van zadel en schouder paard. Perfect is het als er ongeveer 3 vingers afstand is van de zadelspijker en de rand van de schouder van je paard.

2. Zadel je paard zonder zadeldekje en met de singel comfortabel strak. Net als met rijden. Zorg ervoor dat je paard op een vlakke ondergrond staat. Kijk dan goed of het kanaal van het zadel de schoft en wervelkolom over de hele lengte van het zadel vrijhoudt, ook wanneer je in het zadel zit.

3. Voor optimaal comfort moet je zadel gelijkmatig op de rug van je paard rusten, zodat het goed aansluit en comfortabel zit. I.v.m. met het HART systeem is het belangrijk dit te doen als je op het zadel zit! Terwijl je op het zadel zit, wordt de lucht in het CAIR-kussensysteem dynamisch, waardoor de optimale ligging ontstaat.

4. Controleer of het diepste deel van de zadelzitting centraal en waterpas is om een perfecte zadelbalans te garanderen. Mocht dit iets afwijkend zijn laat dan door de zadelpasser je zadel aanpassen. Dit kan perfect met de Easy-Change zadelbomen en de Easy-Change Risers. Daarna kun je weer moeiteloos de juiste positie in het zadel vinden en de optimale balans van je zadel bereiken.

Onze zadelsystemen bieden comfort

Met alle voordelen van Horse and Rider Technology ( HART ) in de BATES, Wintec en Arena zadels, kun je erop vertrouwen dat je zadel net zo verstelbaar en praktisch als comfortabel is. De innoverende systemen in onze zadels bieden een onovertroffen flexibiliteit bij het bereiken van een optimale pasvorm.

Wanneer je zadel niet goed past…..

Een zadel wat niet goed op de rug van je paard ligt kan diverse problemen veroorzaken. Denk aan rugpijn, maar ook negatief gedrag kan een signaal zijn. Laat het zadel geen stoorzender zijn in de communicatie met je paard en maak bij twijfel een afspraak voor een controle van je zadel, advies, beoordeling paard of een testrit op één van de CAIR zadels van BATES, WINTEC of ARENA.

Neem contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *