Wat is het “HART” systeem bij de Bates, Wintec en Arena zadels.

Horse And Rider Technology = HART

Onder de mooie zadels van BATES, WINTEC en ARENA bevinden zich de nieuwste exclusieve technologieën. HART staat voor de innovatiekracht van de WINTEC, BATES & ARENA zadels.

Als je paard je wererd is……

Ontdek wat er allemaal mogelijk is in een zadel. Eenvoudige verstelbaarheid om je eigen houding en de bewegingsvrijheid van je paard te garanderen. Het is bewezen dat de technologie waaruit HART bestaat onovertroffen is voor zowel paard als ruiter.

 • Beschermende demping: CAIR Cushion System
 • Nauwkeurige custom fit: EASY-CHANGE Fit Solution
 • Ergonomic flex: Elastiflex Tree
 • Vrije beweging: Performance panel technology
 • Superior ruiter performance: Comfort seat technology

De technologie

CAIR Cushion System. Superzachte revolutionaire innovatieve luchtkussens liggen in constant contact met de bewegende rugspieren van het paard. De luchtkussens zorgen voor bescherming doordat er een lagere en gelijkmatige drukverdeling ontstaat waarbij de kussens ook zorgen voor een ultieme schokabsorbatie van de paardenrug. Deze natuurlijke schokdemping van lucht bevordert de ontspanning en verzameling van je paard tijdens het rijden. De CAIR-kussens zorgen voor voelbare bewegingsvrijheid. 

EASY-CHANGE Fit Solution. Een perfecte passend zadel, voor nu en in de toekomst! Precieze individuele aanpassing door de mogelijkheid van de verwisselbare zadelboom. De boombreedte wordt bepaald door gebruik van de zogenaamde Wintec / Bates gulletmeter, die toelaat de breedte van de schoft van het paard op te meten. De originele Easy-Change wisselbeugels zijn zo sterk dat ze niet ongewild verbreden of versmallen, maar altijd hun originele vorm en breedte behouden bij normaal gebruik. Zorgvuldige afstemming zorgt voor maximale ruimte voor de wervelkolom voor het paard, zodat het paard vrij kan bewegen. Door jaarlijkse controle en beoordeling kan het zadel door dit unieke systeem goed blijven passen, aangezien je paard van vorm veranderd afhankelijk van leeftijd, conditieniveau en training. Met het Riser systeem wordt het voor de ruiter mogelijk om in optimale balans en stabiel te zitten tijdens het rijden. Deze manier is eenvoudig en je zadel blijft 100 % recht en symmetrisch.

Elastiflex Tree. De elastiflex zadelboom heeft het comfort en vermogen om in de lengte te buigen en te bewegen. Zo wordt de ruggengraat van je paard beschermd tegen schokkende krachten, terwijl zijwaartse flexie/laterale flexie ervoor zorgt dat de rug en de rugspieren van je paard ongeremd en natuurlijk kunnen bewegen. Deze Elastiflex Tree beschermd je zadel voor kromtrekken en tegen breuk.

Performance Panel Technology. Zorgvuldige ontwerpen zorgen voor maximale ruimte voor de ruggengraad. Mogelijkheden voor liftaanpassingen voor de perfecte balans en stabiliteit d.m.v. Riser system.

Comfort Seat Technology. Dit is een comfort waarvan de ontwerpers hopen dat je het nooit zult merken. Ontworpen om je te helpen op een natuurlijke manier in balans te voelen met je paard. Anatomisch gevormde zitting met verschillende lagen foam om je optimale positie te ondersteunen. Voel naadloos contact, gecombineerd met de ergonomische stijgbeugelhaak en de verplaatsbare kniewrongen.

Wat is er verbeterd voor het paard? 

Vrije beweging 
De vrijheid die het paard ervaart onder het zadel wordt sterk verbeterd. Het vernieuwde HART systeem zorgt ervoor dat het zadel zich continu aanpast aan de beweging van het paard, en deze bewegingen ook volgt. 

 • Flexibiliteit en elasticiteit 
 • Continu comfort 

Ultiem comfort 
Elk paard verdient het om het comfort en de release van responsieve demping en totale schokabsorptie te ervaren, er is geen betere bescherming voor de paardenrug. 

 • Ultrazachte demping
 • Neemt drukpunten bij het paard weg

Het zadel kan gemakkelijk worden aangepast naar mate het paard veranderd. Het comfort voor het paard hoeft nooit meer te worden aangetast! 

Wat is er verbeterd voor de ruiter? 

Rij beter!
Geniet van een zadel die de ruiter helpt moeiteloos de perfecte positie te vinden, zonder het paard daarin te storen!

 • Moeiteloze balans
 • Beter contact met het paard (naadloos)

Totale connectie
Perfectie harmonie tussen ruiter en paard!

 • Uitzonderlijk comfort 
 • Nauw gebalanceerd contact met het paard

Het geeft rust te weten, het beste te kiezen voor paard en pony! Het HART systeem zorgt voor het meeste comfort aan ruiter en paard!

De innovatieve systemen in de Bates en Wintec zadels bieden een ongeëvenaarde flexibiliteit bij het bereiken van een optimale pasvorm. Maar geen enkel zadel kan claimen dat het op elk paard past zonder professioneel advies en beoordeling.

HART is available exclusively in

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *