Wintec zadels

Wintec zadels logo

Over Wintec zadels

WINTEC is het Nummer 1 merk voor synthetische zadels in Nederland en Europa. Door toonaangevende innovaties en Hi-tech materialen te combineren in lichtgewicht, weersbestendig en gemakkelijk te onderhouden zadels. Wintec heeft het rijden altijd makkelijk en comfortabel gemaakt!

De Wintec zadels zijn door het unieke HART systeem perfect pas te maken op iedere pony of paardenrug.

Dit systeem bestaat o.a. uit de verwisselbare kopijzers, CAIR en RISER-systeem. Dit zorgt voor een TOP drukverdeling en vormt zich eenvoudig naar de rug van het paard.

Door deze mogelijkheden is het WINTEC zadel een ideaal merk om op iedere pony of paard aan te meten.  Door onze specialisatie zijn alle modellen Wintec zadels voorradig en direct leverbaar. Ook voor alle Wintec toebehoren en reparaties kun je bij ons terecht.

Wintec zadel in hoes over hek

Wintec modellen

Alle Wintec modellen zijn uitgerust in HART en met het nieuwe Equileather®, een synthetisch materiaal dat ontwikkeld is om lichter van gewicht te zijn en voor een betere grip in de zit. De kussens zijn super zacht, comfortabel en hebben door de mooie look en aanpassingen een luxe uitstraling. Voor ruiters die op zoek zijn naar superieure prestaties en comfort is Wintec het favoriete merk.

De wereldberoemde dressuurruiter Isabell Werth werkt nauw samen met Wintec om gespecialiseerde zadels te maken die zijn afgestemd op de behoeften van elk paard. Van nauwgezette productielijnen die worden gecontroleerd door dierenartsen en zadelmakers tot op fysica gebaseerde tests garanderen dat je alleen de beste producten krijgt die speciaal voor paard en ruiter zijn gemaakt!

De helft van het gewicht en dubbel zoveel plezier … Wintec heeft het rijden altijd makkelijk en comfortabel gemaakt.

Wintec dressuurzadels

DRESSUUR. Een Wintec dressuurzadel heeft lange rechte zweetbladen en anatomische verstelbare kniewrongen aan de voorkant. Deze dressuur modellen hebben een mooie diepe zit en dit maakt het eenvoudig om in de ideale dressuurhouding te zitten. Wintec heeft 6 DRESSUUR HART modellen. Wintec dressuur 500, Wintec PONY 500, Wintec WIDE 500, Wintec Pro dressuur en het populaire Wintec Isabell Icon dressuurzadel.

Wintec springzadels

JUMP. Een springzadel heeft een naar voren gebouwd zweetblad en is minder lang in het zweetblad. De zit van een springzadel is vlakker. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het springen beter uit het zadel komt en je benen mooi in de goede houding worden geplaatst.  Wintec heeft 3 JUMP HART modellen. Wintec Jump 500, Wintec Pro Jump en de Wintec 500 Close Contact.

ALL PURPOSE. Veelzijdigheidszadels zijn goede basiszadels, geschikt voor de manege, recratieve ruiters en kunnen eigenlijk overal voor gebruikt worden. Het model zadel zit tussen een dressuur en springzadel in, de zweetbladen zijn iets ronder en naar voren gericht en de zitting is minder diep dan een dressuurzadel, maar minder vlak dan bij een springzadel. Wintec heeft 5 modellen. Wintec 500, Wintec PONY 500, Wintec 2000, Wintec WIDE 500 en enkele “LITE” uitvoeringen.

Wintec kinderzadels

ENDURANCE. Het WINTEC endurance zadel, speciaal ontwikkeld en bestemd voor zowel endurance en trail ruiters op het hoogste niveau als voor de vrijetijd en dressuurruiter die opzoek is naar veiligheid en extra ondersteuning. Zadels die comfortabel genoeg zijn om er uren op te kunnen rijden. Zeer populair model! Wintec heeft hierin 1 uitvoering. Leverbaar in zwart en bruin.

AUTRALIAN STOCK. Australian Stock zadels zijn over de hele wereld populair. Zijn geschikt voor lange ritten in een veilige stevige zit. Wordt veel gebruikt bij jonge paarden, trail tochten, endurance en ook bij polocross zien we het veel. De Wintec Australian Stocks zijn te verkrijgen met en zonder fenders.

KIDS. Speciaal voor de ruiters in de dop heeft Wintec ook een Wintec kinderzadel, deze biedt steun en comfort voor de jonge ruiter.

WINTEC MATERIAAL & MOGELIJKHEDEN & GARANTIE

Het Wintec assortiment heeft niet alleen moderne ontwerpen maar ook een super pasvorm, comfort en presentaties voor ruiter en paard. Verschillende modellen van de Wintec zadels, betekend ook verschillende materialen. Wat voor de een te hard of glad is, zit voor de ander comfortabel en met genoeg grip. Wintec werkt met Equi-Leather, Equi-Suède, Equi-Fabric en Equi-Grip. De Wintec modellen kunnen bestaat uit één, twee of alle drie de materialen.

Wintec zadels materialen

Equi-leather. Een leather-look-a-like materiaal! Het lijkt op leer, maar is van sterke kwaliteit, synthetisch leerachtig materiaal. Perfect geschikt voor de dagelijkse activiteiten en met name geschikt voor mensen die gesteld zijn op hun bewegingsvrijheid, dit vanwege de niet te stroeve zitting.

Equi-Suede. De naam zegt het al, een suède-look-a-like materiaal. Het uiterlijk en het gevoel van een echt suède materiaal. Het voelt als een luxe stoel, extra zacht en de vezelige afwerking zorgt voor meer grip.

Equi-Grip. Het materiaal waar de kussenpanelen van zijn gemaakt. Dit is een rekbaar materiaal wat zich zal vormen naar het paard, vergelijkbaar met leer, maar zal niet uitlopen met als voordeel dat het niet zal vervormen.

Equi-Fabric. Een sterke high-tech geweven stof, vergelijkbaar uiterlijk en gevoel als van een lichte denim met een stoffen uiterlijk. Het Fabric materiaal komt vooral voor in de WintecLite modellen.

Wintec Australia geeft 2 jaar garantie op materiaal, CAIR panels en fabrieksfouten van alle WINTEC zadels. De Elastiflex-boom van je zadel heeft een garantie zolang als de levensduur van het zadel, geschat op 10 jaar.

De garantie gaat in op de datum van aankoop zadel. Belangrijk om de aankoopbon en het garantie boekje samen te bewaren!

Garantie WINTEC zadel verlengen? Wintec Saddles biedt een gratis extra garantie van 2 jaar voor nieuwe zadels die zijn gekocht bij ons als WINTEC dealer. Om dit te activeren registreer je eenvoudig het zadel aan binnen 3 maanden na aankoop. KLIK HIER voor AANMELDEN

HART Technology

HART = Horse And Rider Technology = HART

Onder het klassieke WINTEC design bevinden zich de nieuwste technologieën. HART staat voor de innovatiekracht van de WINTEC zadels.

 Wintec is gedreven om ruiters te voorzien van zadels van de hoogste kwaliteit, gemaakt van een superieure pasvorm en comfort. Met een zadel van WINTEC weet je dat je niet alleen moderne technologie krijgt – maar ook een onverslaanbare rijervaring!

WINTEC Saddles