Bates zadels

Bates zadels logo

Bates zadels & accessoires

De innovatieve BATES zadels zijn ontstaan door de gedrevenheid en passie van de Fam. Bates.  De filosofie over innovatie is gericht op de zadelprestaties en het maximale comfort voor zowel ruiter als paard. Ervaar direct comfort, balans en naadloos contact met het paard.

Ben jij op zoek naar een Bates zadel? De Paardenschuur heeft voor elk budget en alle disciplines mooie zadels. Dressage, Jump, Endurance, Stock en All Purpose (Veelzijdig). Maar ook voor elk type paard of pony is er een passend BATES zadel.

Bates zadel over hek

Alle Bates zadels hebben de HART-technologie

De zadels van BATES zijn de beste oplossing als het gaat om mogelijkheden voor zadelaanpassing en optimaal comfort voor het paard of pony. Het onderzoeksteam en ontwikkelingsteam van de Fam. Bates hebben een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van deze moderne zadelverstelbaarheid. Zo zijn alle Bates zadels voorzien van het revolutionaire HART systeem. Dit biedt de hoogste flexibiliteit voor een optimale pasvorm en de ultieme prestatie voor het paard. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de optimalisatie van de zadelfuncties die onder andere het comfort van een zadel bepalen.

De kussens van de Bates zadels zijn gevuld met het unieke CAIR®-kussensysteem. Sinds de ontwikkeling van dit systeem worden de traditionele kussens vervangen door luchtkussens. Hierin geeft de lucht een ultieme demping. De lucht in de kussens zal zich voortdurend aanpassen aan de spieren van het paard. Het gewicht van de ruiter wordt hierdoor gelijkmatig over de lengte van het kussen verdeeld. Hiermee wordt de druk op eventuele drukpunten verminderd. Het CAIR®-systeem resulteert in een vrijere beweging en beter rijgedrag.

BATES werkt voor de ontwikkeling van de zadels nauw samen met een aantal bekende ruiters, als Isabell Werth. Om in samenspraak zeer gespecialiseerde zadels te kunnen ontwikkelen. Het succes van Bates is behaald mede doordat goed gekeken en geanticipeerd wordt op de veranderende behoeften van ruiter en paard. Daarnaast worden de zadels die ontwikkeld en geproduceerd worden grondig onderzocht door Bates en verschillende partners. De zadels worden beoordeeld door dierenartsen, zadelmakers en verschillende gespecialiseerde fysici. Hierdoor worden enkel de beste producten aan jou en je paard geleverd!

Bates saddles logo

BATES MODELLEN

BATES DRESSUURZADELS

Voor de dressuur is er een hoogwaardig assortiment voor alle type ruiters. De BATES DRESSAGE Een traditioneel zadel met een mooi uiterlijk. Heeft een smalle beendoorgang met een mooie brede lepel voor een fijne ondersteuning in de optimale dressuurhouding. Model Bates Dressage, Bates PONY Dressage en een Bates WIDE dressage. Het BATES ISABELL ICON. De diepe zit in het Bates Isabell zadel is uniek. Het zadel biedt een geweldige ondersteuning voor het paard, door de anatomische vormgeving van de boom. BATES INNOVA MONO Een dressuurzadel ontwerp met één zweetblad. Geeft nauw contact en verbinding aan de ruiter. Handige verstelbare kniewrongen voor de juiste persoonlijke afstemming en beenposistie. BATES ARTISTE  “Het geheim om je dressuurprestaties te verbeteren”. De Arstiste heeft ook een MONO blad. Bijna een kunstzinnig zadel met gedurfde innovaties. Geeft de ruiter eenvoudig de natuurlijke dressuurhouding.

BATES SPRINGZADELS

Zij bieden het ultieme contact en een evenwichtige positie voor de ruiter. De zadels geven een stabiele en optimaal ondersteunend draagvermogen aan de rug van het paard. Model Bates Elevation is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en ook een speciaal ontwikkeld model voor de PONY. Model Bates Advanta, is een TOPPER! Mono blad springzadel en wordt ook veel gebruikt in de Eventing sport. Heeft 2 verstelbare wrongen op het zweetblad. Model Bates Victrix, is het nieuwste model JUMP zadel van BATES. Lichtgewicht en compact. Biedt het paard volledige vrijheid bij elke stap en sprong. Super innovatief zadel en verkrijgbaar in veel kleur opties.

BATES ALL PURPOSE ZADELS

Mooi en classic zadel. Het model Bates All Purpose is verkrijgbaar in 3 leder uitvoeringen!  Maar ook een speciaal PONY model en een WIDE model voor de extra brede paarden en pony’s.

Bates zadels modellen

Bates technologie

Gebaseerd op de filosofie een optimaal comfort en bewegingsvrijheid te verschaffen aan paard en ruiter, bieden de Bates zadels dankzij een vooruitstrevende zadelbouwtechnologie uitstekende mogelijkheden.

De kussens of ‘panels’ van de Bates zadels
Alle Bates-zadels zijn voorzien van zeer mooie sterke kussens, die een optimale drukverdeling van de ruiter verzekeren over de paardenrug.

Voorzien van een brede en uiteraard parallelle kamer, gaan de kussens de bespiering van het paard nooit hinderen en maximaliseren de kussens van de Bates zadels de mogelijke beweging van de schouders.

De Elastiflex boom
Samen met de Easy-Change Gullet zorgt de Elastiflexboom ervoor dat de schoft van het paard onder alle omstandigheden gevrijwaard kan worden.

De precisie van een lichtgewicht, symmetrische en ultra-duurzame boom wordt gegarandeerd gedurende de levensduur van het zadel!

Aanpasbaar Y-singelsysteem
Dit singelsysteem combineert een individuele instelling voor het paard en maximaliseert de zadelstabiliteit, omdat het zadel zowel vooraan als achteraan verzekerd is van goede grip.

Aanpasbaar Flexibloc systeem
Een revolutionair systeem dat de ruiter toelaat de ondersteuning aan de individuele rijhouding aan te passen.

Dit systeem biedt een zeer hoge flexibiliteit voor de aanpassing van de ondersteuning die door het zadel geboden wordt, afhankelijk van het gebruik.

De revolutionair gepatenteerde Contourbloc
Deze wrong wordt voorzien op bepaalde zadelmodellen.

De extern gevormde Contourbloc is anatomisch aangepast aan het been van de ruiter, met de mogelijkheid het been in en achter de blok te leggen.

FlexiContourbloc
Bepaalde Bates-zadels beschikken over een Flexi-Contourbloc, die anatomisch gevormd is volgens het been van de ruiter.

De benen van de ruiter kunnen in of achter de blok liggen. De Flexibloc kan ingesteld worden op maat van de ruiter door deze naar voor of achter te bewegen.

Ergonomische stijgbeugelriemhaken
De ergonomische stijgbeugelriemhaken hebben een vorm die ervoor zorgt dat de beugelriem voor de ruiter nauwelijks voelbaar is.

Bepaalde Bates zadels zijn voorzien van een fijn uitgewerkt ‘kanaal’ voor de beugelriemen, met de bedoeling dat de ruiter dit nog nauwelijks voelt en dus nog nauwkeuriger het contact met het paard ervaart.

Aanpasbare ergonomische stijgbeugelriemhaken
Op een aantal modellen van de Bates zadels zijn aanpasbare stijgbeugelriemhaken.

Deze zorgen voor een optimale beenligging omdat de ruiter de positie van de beugelriemhaak zelf kan aanpassen.

De beugelriemhaken kunnen zeer eenvoudig verschoven worden door het kleine plaatje dat de beugelriemhaak vergrendelt op te lichten.

Na het verschuiven naar de juiste positie wordt de beugelriemhaak opnieuw vergrendeld door hetzelfde plaatje weer naar beneden te drukken.

Quick-Change singelstootriemen
De singelstoten van alle Bates zadels zijn op een zeer nauwkeurige en vlotte wijze te vervangen.

Deze innovatieve methode van singelbevestiging is zeer duurzaam uitgevoerd en biedt door zijn extra gladde afwerking nog een extra comfort voor de ruiter.

Bates saddles logo

Alle zadels van Bates zijn toonaangevend op het gebied van zadeltechnologie. Hierdoor kan een aanzienlijk prestatievoordeel voor jou en je paard gerealiseerd worden.

Fam. Bates voelt zich verplicht om zich bezig te houden met het innoveren van de zadels voor jou en je paard en het resultaat laat dit duidelijk zien.

Kortom, met een zadel van Bates mag je rekenen op de nieuwste technologie en optimaal comfort! Ben jij op zoek naar een Bates zadel en accessoires? De Paardenschuur is gecertificeerd en officiële dealer van BATES en heeft een groot assortiment zadels en toebehoren.

2023 Breaking news: Official FEI Saddle Partner

BATES Saddles