Veilig vastzetten van je Paard met de Blocker Tie Ring

Je haalt je paard uit de wei of stal , zet hem vast, poets je paard en zadelt hem op! Maar het is niet vanzelfsprekend dat je paard dan op een veilige manier vaststaat, zodat hij zichzelf en anderen niet verwond.

Door gebruik te maken van een Blocker Tie Ring kun je eenvoudig het (jonge) paard leren om op een veilige manier vast te staan. Maar ook voor paarden met angst is een Blocker Tie Ring de ideale oplossing voor vertrouwen tijdens het vaststaan.

Zet je paard veilig vast

Paarden zijn allemaal in meer of mindere mate claustrofobisch van aard. In geval van angst of paniek zal een paard meestal een vluchtreactie vertonen. Wanneer het paard vastgebonden staat dan kan dit natuurlijk niet. Paarden die nooit geleerd hebben om vastgebonden te staan, beginnen dan vaak te trekken tot er iets stuk gaat. Meestal de gesp van het touw, soms het halster en in het slechtste geval raakt het paard geblesseerd.

Dit eenvoudige systeem zorgt ervoor dat het paard het touw losser kan trekken zonder de boel af te breken. De mate waarin het touw “meegeeft” regelt de RING. Uniek is dat de Ring enige weerstand biedt, maar het paard ook enige speling geeft wanneer het paard trekt. Hierdoor wordt de druk opgeheven en de bron van paniek verdwijnt.

Vaak moet een paard slechts een paar centimeter aan speling trekken om zijn zelfvertrouwen te hervinden en rustig te worden.

Pat Parelli, de grondlegger van Natural Horsemanship, is al jaren voorstander van het gebruik van de Blocker Tie Ring. Het zorgt voor meer veiligheid voor paard en mens!

De Blocker Tie Ring kan bevestigd worden aan de muur, stal of in de trailer. Plaats altijd de ring op ooghoogte of ter hoogte van de schoft. Zet je paard nooit vast aan het bit. Heeft je paard het hoofdstel al in? Doe altijd het paard een halster om, over het hoofdstel heen, en zet het paard aan het halster vast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *