Arena zadels

De Arena zadels zijn sinds januari 2020 nieuw op de Nederlandse markt en verkrijgbaar bij De Paardenschuur.  Arena zadels zijn gemaakt van ambachtelijk gelooid Europees leder maar hebben synthetische en onderhoudsvriendelijke kussens van de WINTEC zadels.

Het merk ARENA is het zusje van de merken BATES en WINTEC. Een prachtig zadel in een goede prijs-kwaliteitverhouding. De zadels hebben net als de Wintec en de Bates zadels het unieke HART-systeem welke grote voordelen heeft voor je paard. Ben jij fan van een leren zadel, aanpasbaar aan je paard voor een interessant budget?  Dan zijn de Arena zadels echt iets voor jou!

Prachtig, comfortabel en praktisch!

De Arena zadels zijn luxe zadels en hebben een super fijne pasvorm voor het het paard. 

Drie modellen: Spring, Dressuur en Veelzijdigheid

Alle Arena zadels zijn dus ook voorzien van het unieke CAIR kussen.

Het CAIR kussen systeem is in de praktijk voor echt alle type paarden en pony’s top en super functioneel. De druk wordt goed verdeeld, de kussens blijven zacht en de spieren krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen. De CAIR panels / kussens worden in hetzelfde gedeelte van het zadel geplaatst als de vulling van traditioneel wol gevuld zadel. De druk van het CAIR systeem wordt over de gehele lengte verdeeld, wat drukplekken voorkomt.

Dit revolutionaire kussen systeem biedt tal van voordelen:

  • Cair® luchtkussens behouden hun vorm in tegenstelling tot traditionele vulling die met de tijd inzakt en zich onevenwichtig verdeelt.
  • Cair® luchtkussens hebben geen aanpassing of speciaal onderhoud nodig en vragen geen her opvulling.
  • Cair® luchtkussens passen zich steeds aan naar de vorm van het paard.
pony dressuurzadel arena dressuurzadels

Performance panel technology: Doordat de CAIR kussens zacht zijn en zich om de rug van het paard vormen, wordt de druk van het zadel verdeeld over het gehele draagvlak van de kussens. Dit voorkomt drukplekken en zorgt ervoor dat het paard zich comfortabel voelt, vrij kan bewegen onder het zadel en maximale schoudervrijheid heeft.

Elastiflex boom: De boom is gemaakt van flexibel materiaal, waardoor deze mee kan bewegen met de bewegingen van het paard.

EASY-CHANGE Fit Solution: De pasvorm van het zadel kan gemakkelijk worden aangepast aan de hand van de rug van je paard. Met het EASY-CHANGE Gullet System kan het kopijzer gemakkelijk worden vervangen om de boom breder of smaller te maken. Ook kan de vorm van de boom aangepast worden met het EASY-CHANGE Riser System. Door deze beide systemen zorgen we ervoor dat je zadel perfect in balans ligt en overal goed aansluit op de rug van je paard.

Comfort seat technology: Niet alleen het paard, maar ook de ruiter ervaart het comfort dat een Arena zadel met HART biedt. Hierdoor kun jij als ruiter beter presteren!

Arena springzadel jump Hart systeem zadelservice zadelfitting springzadels

Arena DRESSUUR zadel

Het prachtige dressuurzadel van Arena heeft een diepe zit die de ruiter ondersteunt in het vinden van de juiste positie. De Arena dressuur heeft voorgevormde zweetbladen voor extra comfort en een ergonomische stijgbeugelhaak. Ook te verkrijgen in een model voor pony’s €1350,- , voor paarden met hoge schoft en een model voor brede paarden. €1450,-

Arena VEELZIJDIGHEID zadel

De Arena veelzijdigheidszadels zijn uitermate geschikt voor alle disciplines. Met dit zadel ben je gegarandeerd van comfort en ondersteuning voor elke gebruik. De voorgevormde zweetbladen zorgen ervoor dat je been mooi in het zadel ligt en de verplaatsbare kniewrongen maken het mogelijk om precies de juiste ondersteuning te bieden. Ook is dit zadel uitgerust met afneembare kuitwrongen, deze kun je gebruiken tijdens het springen. Ook beschikbaar in een speciaal model voor pony’s, een model voor paarden met een hoge schoft en een speciaal model voor brede paarden.  €1395,- 

Arena SPRING zadel

Dit springzadel van Arena is een prachtig ontworpen zadel met nauwgezet oog voor detail. Als ruiter zul je gegarandeerd stralen en met een gerust hart kunnen rondrijden en springen in dit zadel, dat zowel voor paard als ruiter één en al comfort biedt. Geeft door de diepe zit een close contact gevoel. Het springzadel is voorzien van verplaatsbare kniewrongen en kuitwrongen, zodat het zadel aangepast kan worden naar jouw voorkeur en het de perfecte stabiliteit geeft. Ook beschikbaar in een super mooi model voor pony’s! €1450,-

Arena springzadel hart zadels springzadels

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *