Singels

Zadeltoebehoren

Stijgbeugels

Beugelriemen

Singels

Overige producten

Singels

Welke singel is geschikt voor mijn paard? 

Er zijn twee soorten singels: lange singels en korte singels. Welke je nodig hebt hangt af van de lengte van de singelstoten aan je zadel. De meeste springzadels en veelzijdigheidszadels hebben korte singelstoten, in dat geval heb je een lange singel nodig. Dressuurzadels hebben een lange zadelflap en lange singelstoten, dus in dat geval heb je een korte singel nodig (ook dressuursingel genoemd).

Voor de springzadels en de veelzijdigheidszadels adviseren wij de anatomische singel van Wintec of de leren van Harry’s Horse. Deze singels hebben lichte inkepingen, zodat de bewegingen van de voorbenen van het paard gecontroleerd zijn. Ze kunnen breder zijn in het middel, zodat de druk van de singel over de hele lengte van de singel verspreid wordt. Eenvoudig schoon te houden.

Voor de dressuurzadels kun je uit meer modellen kiezen.  Een basis Wintec model, sterk, licht elastisch, makkelijk schoon te houden met mooie RVS rolgespen. De Wintec Pro dressuursingel heeft een anatomische vormgeving en super mooi design. En een luxe dressuursingel van Arena. Gemaakt van zachte en comfortabele technische materialen. Makkelijk in onderhoud en duurzaam product.

De TOPPER is de Wintec CAIR singel. Een anatomische dressuursingel die het paard meer “lucht” geeft tijdens het rijden. De prestaties en het comfort van het paard worden verbeterd door het unieke gelijkmatige drukverdelingssysteem. In het centrale gedeelte, onder de buik is een luchtkussen verwerkt, wat nare druk op het borstbeen voorkomt!
Ook door de vormgeving van de anatomische Wintec Cair dressuursingel heeft het paard meer schoudervrijheid tijdens het rijden. RVS rolgespen op een stevig en klein stukje zwaar elastiek aan de uiteinden.

** ACTIE **

Wij bieden je de mogelijkheid om de WINTEC CAIR dressuursingel 14 dagen vrijblijvend te TESTEN.  Ben je niet tevreden….. dan mag de singel retour en ontvang je het aankoopbedrag 100% terug*.