Myler Combination Bit: hoe werkt het en past het bij jouw paard.

Hoe werkt het Myler Combination Bit?

In tegenstelling tot zijn complexe uiterlijk, is het Myler Combination bit één van de vriendelijkste bitten die er zijn! Het verdeelt de teugeldruk over 3 tot 5 gebieden, met behulp van een combinatie van mondstuk, de kinriem en de touwneusriem. Als eerste werkt het in op de neus, de nek en de achterkant van de kaak. Als de ruiter de teugels meer gebruikt, grijpt het mondstuk aan door omhoog te bewegen tegen de aanslag op de bitring. Dit werkt dan in op de tong en lagen, zoals bij een normaal mondstuk. Het is wel super belangrijk dat dit Myler bit goed wordt afgesteld.

Welk type paard past het?

Het Myler Combination bit kan voor veel type paarden werken, van net beleerde paarden tot hoog opgeleide paarden. Alle vijf de aanraakpunten zorgen tegelijkertijd voor druk en ontlasting (beloning), waardoor het perfecte druk- en ontlast trainingssysteem ontstaat. Zodra de ruiter de hand ontspant, gaat de druk weg. Dat is dan ook erg belangrijk. Als ruiter moet je dus niet contant teveel contact houden, anders zal de Myler Combination te veel druk uitoefenen op het hoofd van het paard. Zodra het paard nageeft moeten de handen van de ruiter dat ook doen.

*.Dit model bit is super geschikt voor paarden die al gewend zijn aan druk op het hoofd, maar nog geen bit kennen. Jonge onbeleerde paarden zijn vaak al gewend aan de signalen van het halster of touwhalster. Op deze manier kan de Myler Combination gebruikt worden om de hulpen te helpen overdragen.

*.Maar zeker ook geschikt voor paarden met een gevoelige mond of paarden die slechte ervaringen hebben met een bit. Dit bit brengt een andere druk met zich mee dan alleen in de mond. Op deze manier kan het paard leren weer vertrouwen te krijgen van het mondstuk en de zachte druk op de lagen.

*.Ook geschikt voor paarden die een onnatuurlijke hoge hoofdhouding hebben waarop niets anders heeft gewerkt. Met een Combination bit moedig je het paard aan het hoofd te laten zakken.

*.Super voor paarden waarbij een controleprobleem in het tempo is. Deze paarden gaan alleen maar sneller bij druk in de mond. Ook voor deze groep kan het een ongelooflijk verschil maken. Eigenlijk werkt het net als een lichtschakelaar. AAN + UIT Paarden worden weer berijdbaar en ontspannen!

KLIK HIER VOOR NOG MEER INFORMATIE

NAAR DE SHOP

De mooie bit biedt een zekere mate van vrijheid en flexibiliteit maar is niet in elke discipline KNHS/FEI is goedgekeurd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *