Myler Bits Level 3

Myler Bits

Level 1

Level 2

Level 3

Myler Dressuurstang

Myler Menbitten

Myler Bits

Bekijk alle Myler Bits van Level 3.

Myler is meer dan alleen een bit! Het Myler Bit systeem is een geheel nieuwe manier om te begrijpen hoe het bit in de mond van je paard werkt. De Amerikaanse broers Myler zijn ruiters die een theorie van tongontlasting en tongdruk ontwikkelden door hun eigen paarden te trainen. Door hun unieke mondstukken en innovatieve bakstukken kun jij als ruiter een uitstekende communicatie met je paard ontwikkelen.

REVIEW Karin Brunink

“Wat ik een enorm pluspunt vind van de Myler bits, is dat je links en rechts onafhankelijke druk uit kunt oefenen. Dit betekent dat wanneer je een halve ophouding maakt met je rechterhand, of wanneer je met je rechterhand stuurt, je ook echt alleen de rechterkant gebruikt. Dit resulteert in veel duidelijkere hulpen! Dit maakt een groot verschil wanneer je een jong paard traint, want hoe duidelijker je hulpen dan zijn hoe beter je paard snapt wat je van hem wil.”

Wat is een Myler bit? Waarom en wanneer zou je een Myler bit Level 3 gebruiken? Welk Myler Level is voor mijn paard geschikt als de tong over het bit gaat? Niet nageeflijk en veel verzet toont op het bit? Welke maat Myler Bit is geschikt voor mijn pony of paard? Voor antwoorden op al deze vragen kun je bij de Paardenschuur Ruitersport terecht.

Het Myler bit Level 3 heeft een iets hogere en brede tongpoort en is daardoor super geschikt voor paarden met een gevoelige tong!

Het werkt meer in op de mondhoeken en lagen van het paard en gebruikt weinig neerwaartse druk op de tong.

Dit werkt fijn voor paarden die hoog zijn afgericht en voor paarden die snel in verzet komen zodra er teveel druk op de tong komt. Dit kan zijn bij een gevoelige tong en tongbeen, sensibele paarden, paarden met een kleine mond en dus weinig plek voor een bit, paard met een dikke tong, beschadigde tong, weinig plaats in de onderkaak, enz.

Voor vragen, overleg of advies mail naar info@paardenschuur.nl  of bel T. 0343-457146 voor een goed en GRATIS bit-advies door Anita, de Myler Bit specialist in Nederland. Wij beschikken over een grote expertise door jarenlange ervaringen met de Myler bitten. Wij helpen je graag op weg ‘Van START tot FINISH’.

Uitgebreide informatie over Myler bitten kun je hier vinden.