Bates Advanta

Op zoek naar een nieuw Eventingzadel of Springzadel? Dan is de Bates Advanta Monoflap springzadel één van onze toppers!

Bates zadels

Bates maakt deel uit van de Saddlery Brands International Family, waartoe ook Wintec en Arena behoren. Is een Australisch merk dat over de hele wereld bekend staat om hun verstelbare zadels met de unieke CAIR-kussenpanelen. Bates biedt een selectie zadels voor alle disciplines, Veelzijdig, Springen, Eventing en Dressuur. In dit artikel bekijken we het Bates Advanta Monoflap XC Springzadel, zodat je kunt beslissen of dit het juiste zadel is voor jou en je paard.

Wat is een Bates Advanta springzadel?

De Bates Advanta is een zeer gewild springzadel met één flap. Perfect voor Eventing en de Springsport omdat het een ultra-close gevoel biedt tussen paard en ruiter. Het heeft prachtig luxe leer wat een grip vast gevoel geeft om de veiligheid en het comfort voor jou als ruiter te garanderen. Het beschikt over externe vaste knie- en kuitblokken, bekend als Flexi Contour Blocks. Deze kunnen uniek worden gepositioneerd om persoonlijke voorkeuren te ervaren. Bieden ongeëvenaarde ondersteuning met een op maat gevoel. Zoals alle Bates zadels is de Advanta voorzien van HART (Horse and Rider Technology), inclusief CAIR-kussenpanelen en het Easy Change-systeem.

Kenmerken van het Bates Advanta springzadel

  • Synergy Panel. Biedt de beste demping voor je paard om de drukpunten tijdens het springen te verminderen. Geeft een betere doorbloeding met bewegingsvrijheid en de spierontwikkeling te bevorderen.
  • Sweet Spot. Dit zadel geeft een top springpositie en balans. Het zadel heeft een smalle twist en geeft hierdoor veel contact met het paard.
  • Beweegbare Flexi Contour Blocs. Externe blokken die in een hoek kunnen worden gezet om bij de ruiter te passen en optimale ondersteuning bieden. Schroef eenvoudig het blok eronder los, plaats het in de gewenste hoek en draai de schroef weer vast.
  • Monoflap ontwerp. Ultra nauw contactgevoel met je paard.
  • Verstelbare ergonomische stijgbeugelriemhaak. Hiermee kun je de stijgbeugelriemen en stijgbeugels perfect uitlijnen en positioneren voor een persoonlijk gevoel. Schuif de haak heen en weer en vergrendel de positie die bij je been past.
  • Gewatteerde paneelpunten. Om vrije schouderbewegingen mogelijk te maken. Essentieel om je paard comfortabel en snel over de sprong te krijgen. Maar ook je paard in staat te stellen om op zijn best te springen!

Op welk type paard past het?

Het Advanta springzadel kan passend gemaakt worden op bijna elk type paard en rug. Van atletische sportpaarden, Connemara’s, KWPN paarden, Volbloeden tot Welsh pony’s. Bij alle Bates zadels kunnen kleine aanpassingen worden gedaan met het Easy Change Riser Shim-systeem, aanpassingen van 4 of 8 mm. zijn mogelijk om de perfecte pasvorm en balans te bereiken.

Welke maat inch. heb je nodig?

Bates meten hun zadels in cm. De Bates Advanta is verkrijgbaar in de maten 42 cm. (16,5 inch), 43 cm. (17 inch.) en 44 cm. (17,5 inch). De zitmaat die je nodig hebt, is afhankelijk van je lengte en gewicht als ruiter en de lengte van de rug van je paard. Het is belangrijk om een zadel niet te lang te kopen voor je paard. Je zadel mag niet verder komen dan de 18e thoracale wervels.

Welke breedte heb je nodig?

Om vast te stellen welke breedte je paard nodig heeft, kun je de Bates zadelboom meter gebruiken. Deze geeft aan welke maat je nodig hebt. Dit pakket kun je bij ons bestellen. Maar we raden altijd aan om bij aankoop gebruik te maken van onze GRATIS zadelservice en deze meeting door ons te laten uitvoeren.

Nieuwsgierig om een proefrit te maken met de Bates Advanta?

Uit ervaring weten wij dat dit geweldig is!

Aarzel dan niet. Mail of bel naar T 0343-457146 Lees meer over onze zadelpasservice.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Ik hoop dat je het nuttig vond!

Anita Breeschoten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *