Zadelpasservice

De Paardenschuur ruitersport is al meer dan 24 jaar een mooi bedrijf dat garant staat voor kennis, service en kwaliteit.

Dressuurzadels, springzadels, veelzijdigheidszadels, pony zadels, zadels voor koudbloeden, gebruikte /2e hands zadels, enz. Al deze zadels hebben wij in de winkel. Wij zijn gespecialiseerd en dealer van de merken BATES & WINTEC & ARENA zadels. Dit maakt dat wij van deze 3 merken alle kennis, mogelijkheden, maten, modellen en bijbehorende toebehoren voorradig hebben. 

Wie zijn wij?

Bij “De Paardenschuur” Ruitersport is Anita Breeschoten de zadelpasser en eigenaresse van De Paardenschuur.

Anita heeft zelf een medische achtergrond maar van jongs af aan een passie voor paarden. Naast het vele rijden ook de ORUN Instructeurs opleiding en de Jury opleiding succesvol afgerond. Haar uitgebreide expertise, jarenlange ervaringen en passie voor de paardensport maakt dat zij u goed kan voorzien van een passend zadel en daarnaast nog advies kan geven om zo fijn mogelijk te zitten in het nieuwe zadel. Natuurlijk volgt zij jaarlijks diverse nascholingen m.b.t. zadels, paarden, paardenruggen en is zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom Wintec, Arena en Bates zadels.

Na jaren diverse merken verkocht te hebben is er bewust voor gekozen om alleen nog verder te gaan met de merken Wintec, Arena en Bates. Dit zijn ontzettend innovatieve zadels die door de CAIR vulling (lucht) in de kussens een super aansluiting hebben met de paardenrug. http://www.caircushionsystem.com/index.htm Daarbij is het mogelijk door alle aanpas opties deze zadels op elke paardenrug passend te maken. Dus ook weer eenvoudig opnieuw kan aanpassen bij veranderingen van het paard! 

Zadel controle.

Wij helpen u niet alleen een perfect passend zadel te vinden maar door  controles zorgen wij er ook voor dat het paard blij blijft met het zadel. Door training neemt de bespiering van uw paard toe, na een revalidatie periode zal de bespiering misschien tijdelijk wat afgenomen zijn en jonge paarden veranderen nog veel in hun bouw tot ze ongeveer zes jaar zijn. Deze veranderingen beïnvloeden de ligging van het zadel. Vookomen is  beter dan genezen …. ons advies is altijd jaarlijks het zadel op de juiste ligging te laten controleren. 

Zadelpasservice.

Voor het maken van een zadelafspraak, voor controle of aankoop kunt u contact opnemen met de winkel T 0343-457146 of een e-mail te sturen naar info@paardenschuur.nl  

Zadels kunnen ook via de webshop besteld worden. Deze kunnen na aankoop niet geretourneerd worden. Ons advies is altijd dit te doen in overleg en na advies van een zadelspecialist die bekend is met het merk.

De zadelafspraak.

Om het paard of pony goed te kunnen beoordelen is het altijd fijn om met een schoon en droog paard te kunnen werken! Het ras en het type paard, de leeftijd, de bouw, de gangen, het model en lengte van de rug, de vorm van de schoft en schouders en de conditie van het paard zullen eerst worden beoordeeld.  Tijdens het rijden kijken we naar de stabiliteit van het zadel, bewegings-, schouder- en schoftvrijheid. Ook het gedrag en de bewegingen van het paard onder het zadel spelen een belangrijke rol met de beoordeling.

Mogelijkheden.

Er zijn twee mogelijkheden om zadels te laten aanmeten of controleren. Dit kan op locatie ( zadelpasservice aan huis / bij de stal van het paard), of op onze locatie bij de winkel in Amerongen.

De procedure bij aankoop of controle van een zadel bij ons is gelijk aan die wij volgen bij u op stal. Het aanmeten van een zadel bij ons heeft wel voordelen. 

 • In alle rust samen vergelijken welk zadel het best past voor u en het paard. Er zijn geen pensionklanten en er worden geen lessen gegeven.
 • In de winkel is “alles” voorradig. Kunnen dus evt. andere zadels testen als waar u in de eerste instantie voor komt.
 • Na het passen/aanmeten/aanpassen gezellig koffie drinken en winkelen. 
 • Het zadel wordt pasgemaakt, gecontroleerd en kan direct mee naar huis.
 • Wij beschikken over een super accommodatie met ruime parkeergelegenheid, binnenhal, buitenbaan en springmogelijkheden. Dus ook met slechter weer kan het allemaal doorgaan.

Wij hebben veel voorraad en kunnen bijna altijd direct uitleveren. Het kan echter voorkomen dat een zadel besteld moet worden. Meestal bedraagt de levertijd van een zadel 6 – 12 weken, afhankelijk van het gekozen model en kleur. 

Tarieven

Zadelpasconsult bij “De Paardenschuur”

 • bij aankoop zadel         € –        geen extra kosten
 • bij controle zadel          € 25,-  excl. aanpassingen

Zadelpasconsult bij u aan huis | bij aankoop nieuw zadel

 • tot 10 km vanaf “De Paardenschuur”       € 15,-
 • 10 tot 25 km vanaf “De Paardenschuur” € 35,-
 • 25 tot 35 km vanaf “De Paardenschuur” € 45,-
 • 35 tot 45 km vanaf “De Paardenschuur” € 55,-
 • meer dan 45 km in overleg
 • bij aankoop nieuw zadel boven de €1500,- vervallen deze kosten
 • bij geen aankoop zijn de kosten €125,-. Deze kosten worden gedeeltelijk weer verrekend bij aankoop zadel binnen 3 maanden.

Zadelpasconsult bij u aan huis | bij controle zadel excl. reparatie

 • tot 10 km vanaf “De Paardenschuur” € 55,-
 • van 10 tot 25 km van “De Paardenschuur” € 75,-
 • van 25 tot 35 km vanaf “De Paardenschuur” € 85,-
 • van 35 tot 45 km vanaf “De Paardenschuur” € 95,-
 • meer dan 45 km in overleg

Betalingen kunnen contant of middels pin worden voldaan.

Bij aankoop van een nieuw zadel kunnen wij ook uw oude zadel inruilen.  Deze zadels bieden wij na controle weer te koop aan. Bent u op zoek naar een gebruikt zadel? Wij bieden de mogelijkheid om deze 2e hands zadels 10 dagen te testen. Niet goed = 100% geld terug.

al 23 jaar TOP dealer van WINTEC, BATES & ARENA  ✅ZADEL TESTCENTRUM   25% korting op de evt. toebehoren: beugels, beugelriemen en singel gratis zadelhoes met WINTEC / BATES / ARENA logo grote voorraad zadel wordt kosteloos vakkundig correct aangepast op pony/paard

“Zadel innovaties om de prestaties van ruiter en paard te optimaliseren”

 

 

Alle 3 resultaten