Bates Veelzijdigheidszadel All Purpose

1.545.00

Het Bates All Purpose veelzijdigheidszadel heeft een geavanceerde pasvorm en biedt je een flexibele rijpositie. De bewegingsvrijheid, de expressie en de houding van het paard worden merkelijk verbeterd door ’s werelds beste systemen CAIR® en EASY-CHANGE. Deze systemen zorgen voor een gepersonaliseerde pasvorm, een gelijke gewichtsverdeling en een vloeiende vering door de brede kussens. Iedere ruiter is het zichzelf en zijn paard verschuldigd om het ultieme in comfort en prestatie te ervaren. Het zadel heeft verstelbare flexibloc kniewrongen en ergonomische stijgbeugelophanging voor close-contact.

Verkrijgbaar in zwart en bruin

Zitmaten: 16,5/42cm – 17/43cm – 17,5/44cm – 18/46cm

Wissen

Beschrijving

Bates CAIR kussen Systeem De Bates CAIR zadels zijn uitgerust met het revolutionaire CAIR luchtkussensysteem dat rekening houdt met de bewegende rugspieren van je paard. De traditionele zadelvullingen zijn hier vervangen door lucht. De natuurlijke schokdemping van lucht bevordert de ontspanning en verzameling van je paard tijdens het rijden. Het paard vriendelijke CAIR luchtkussensysteem bezorgt paard en ruiter het ultieme comfort.

Bates EASY-CHANGE Fit Solution – Maak kennis met de “Easy-Change” zadelpas-oplossing! Dit systeem laat toe om je zadel simpelweg aan te passen naargelang je paard van bespiering en vorm zou veranderen. Het Bates “EASY-CHANGE Gullet System” ofwel systeem van verwisselbare zadelboom zorgt ervoor dat je zelf heel gemakkelijk de breedte van de Elastiflex zadelboom kan aanpassen. De Elastiflex boom geeft stevigheid in de lengte van het zadel, maar laat toch toe om zich aan te passen aan een bepaalde laterale flexie van de spieren van het paard. Naargelang je paard een smallere of bredere schoft heeft heb je de opties om je zadelboom te versmallen of te verbreden door de beugel te veranderen.

Het Bates “Easy-Change Riser system” zorgt ervoor dat je op een heel eenvoudige manier aanpassingen kan doen in de kussens van je zadel voor optimale balans en bewegingsvrijheid. D.m.v. de speciale panel inserts kan je simpelweg de kussens opvullen op de juiste plaats. Het Easy-Change Riser Systeem laat toe het zadelkussen aan te passen zodat u een perfecte zadelbalans heeft.

Kenmerken

– Licht veelzijdigheidszadel (6,2 kg)

– Zadelvorm: Aanpasbaar voor een perfecte balans en de spierevolutie van het paard met panel inserts.

– Veelzijdigheidszadel met smal kruisgedeelte (close contact) en uitgebalanceerde zachte comfortabele zit.

– Y-(aan)singel positie voor maximale zadelstabiliteit.

– Kussens met goede en diepe schouderondersteuning voor het paard en brede kamer voor meer wervelkolomvrijheid.

– Hoogwaardige soepele lederuitvoering, singelstoten in voorgerekt chroomleder.

– Naamplaatje, stijgbeugelstoothouder.

– Ergonomische stijgbeugelophanging voor close-contact en verzetbare flexibloc kniewrongen.

– Kussens: CAIR (luchtkussens voor meer paardencomfort)