Bates Advanta

3.195.00

In de eventing komt het aan op details, je moet kunnen vertrouwen op je paard, je balans en het materiaal waar je mee rijdt. De Bates ADVANTA is een nieuw ontworpen zadel met veel toonaangevende innovaties, het geeft een ultiem close contact gevoel en is op meerdere manieren aanpasbaar voor het comfort van zowel ruiter als paard om op die manier zo fit en veilig mogelijk de hindernissen te trotseren en je doel te bereiken.

 • Een naar voren gebouwd monoflap zadel, hierdoor heb je een ongeëvenaard contact en geweldige verbinding met je paard
 • De stijgbeugelriem positie kan versteld worden zodat de ruiter in een natuurlijke balans kan staan en zitten in het zadel
 • Het zadel is zo gebouwd dat de ruiter automatisch in de “SweetSpot” voor in het zadel terecht komt zonder dat de zit daartoe gedwongen wordt
 • De FlexiContourbloc van het zadel zijn aanpasbaar, ze kunnen zo ingesteld worden dat ze steun bieden op het moment dat je uit balans raakt. De wrongen zijn voor ieder model ruiter individueel in te stellen.
 • Het SynergyPanel heeft een close contact profiel, dus je zit dicht bij je paard. Het kussen biedt ultieme demping en schokabsorptie, hierdoor geeft het geen piekbelasting op de rug van het paard en wordt de bloedtoevoer naar de spiermassa van het paard niet belemmerd.
 • Het unieke ontwerp biedt een grote vrijheid aan de schouder en de schoft. Het paard word hierdoor nergens beperkt in zijn vermogen en manier van springen
   
  Verkrijgbaar en op voorraad in 3 kleuren  Zwart | Bruin | Zwart/bruin
   
Wissen

Beschrijving

Bates CAIR kussen Systeem De Bates CAIR zadels zijn uitgerust met het revolutionaire CAIR luchtkussensysteem dat rekening houdt met de bewegende rugspieren van je paard. De traditionele zadelvullingen zijn hier vervangen door lucht. De natuurlijke schokdemping van lucht bevordert de ontspanning en verzameling van je paard tijdens het rijden. Het paard vriendelijke CAIR luchtkussensysteem bezorgt paard en ruiter het ultieme comfort.

Bates EASY-CHANGE Fit Solution – Maak kennis met de “Easy-Change” zadelpas-oplossing! Dit systeem laat toe om je zadel simpelweg aan te passen naargelang je paard van bespiering en vorm zou veranderen. Het Bates “EASY-CHANGE Gullet System” ofwel systeem van verwisselbare zadelboom zorgt ervoor dat je zelf heel gemakkelijk de breedte van de Elastiflex zadelboom kan aanpassen. De Elastiflex boom geeft stevigheid in de lengte van het zadel, maar laat toch toe om zich aan te passen aan een bepaalde laterale flexie van de spieren van het paard. Naargelang je paard een smallere of bredere schoft heeft heb je de opties om je zadelboom te versmallen of te verbreden door de beugel te veranderen.

Het Bates “Easy-Change Riser system” zorgt ervoor dat je op een heel eenvoudige manier aanpassingen kan doen in de kussens van je zadel voor optimale balans en bewegingsvrijheid. D.m.v. de speciale panel inserts kan je simpelweg de kussens opvullen op de juiste plaats. Het Easy-Change Riser Systeem laat toe het zadelkussen aan te passen zodat u een perfecte zadelbalans heeft.