Aanpasbare zadels & passend zadel.

Hoe kan je het zadel laten aanpassen aan je paard?

Iedere ruiter begrijpt dat een paard in de loop der jaren van vorm verandert, afhankelijk van de conditie, het dieet en de leeftijd van het paard. Daarom is het belangrijk dat ook je zadel regelmatig kan aangepast worden, naargelang de behoeften van je paard. Vele ruiters kennen de frustratie van een zadel – soms zelfs “op maat” gemaakt – dat op een bepaald moment niet meer past. Sommigen nemen dan hun toevlucht tot allerlei correctie pads voor onder het zadel, of moeten noodgedwongen een nieuw zadel kopen… om een paar maanden of jaren later hetzelfde probleem tegen te komen.

Bij “De Paardenschuur” hebben we daarom bewust gekozen om te werken met zadels die uitgerust zijn met het HART systeem (Horse  & Rider technologie) De combi van Easy-Change gullet, CAIR & Easy-Change riser. Dit is het eerste complete zadelpassysteem dat toelaat om je zadel indien nodig aan te passen in slechts een paar minuten tijd. Je vindt dit unieke zadelpassysteem terug in de zadels van BATES, Wintec en Arena

Het “Easy-change Gullet System” ofwel systeem van het verwisselbare kopijzer  zorgt ervoor dat gemakkelijk de breedte van de Elastiflex zadelboom is aan te passen. De Elastiflex boom geeft stevigheid in de lengte van het zadel, maar laat toch toe om zich aan te passen aan een bepaalde laterale flexie van de spieren van het paard. De boombreedte wordt bepaald door gebruik van de zogenaamde Wintec / Bates gulletmeter, die toelaat de breedte van de schoft van het paard op te meten. De echte Easy-Change wisselbeugels zijn zo sterk dat ze niet ongewild verbreden of versmallen, maar altijd hun originele vorm en breedte behouden bij normaal gebruik. Heb je een Bates of Wintec zadel, zorg er dan voor om altijd de originele Easy-Change beugels te gebruiken! Tip: behoed je alleszins voor zadelmakers die de maat van deze wisselbeugels manueel of machinaal proberen aan te passen, daarvoor is het systeem immers niet gemaakt en dit kan alleen maar voor problemen met de paardenrug zorgen.

Luchtkussens voor extra comfort (Cair)

De Bates en Wintec Cair zadels zijn uitgerust met het revolutionaire Cair luchtkussensysteem dat rekening houdt met de bewegende rugspieren van je paard. Het paardvriendelijke CAIR luchtkussensysteem bezorgt paard en ruiter het ultieme comfort. De traditionele zadelvullingen zijn hier vervangen door lucht. De natuurlijke schokdemping van lucht bevordert de ontspanning en verzameling van je paard tijdens het rijden. Doordat je dichter bij je paard zit, word je gewoon een verlengstuk van elkaar, ruiter en paard worden één.

Het opvullen van een zadel is een kunst op zich

Het “Easy-Change Riser system” zorgt ervoor dat je op een heel eenvoudige manier aanpassingen kan doen in de kussens van je zadel voor optimale balans en bewegingsvrijheid.

D.m.v. de speciale panel inserts kan je simpelweg de kussens meer opvullen op de juiste plaats. Het Easy-Change Riser Standard Pack bevat 10 paar opvulpads voor vooraan, in het midden en achteraan en dat in verschillende diktes. Wanneer Anita Breeschoten van “De Paardenschuur” je zadel komt passen op je paard, zal er indien nodig van deze padjes gebruik worden gemaakt om voor een goede pasvorm en egale drukverdeling op de paardenrug te zorgen.

In de winkel hebben we vrijwel alle modellen van Bates en Wintec op voorraad. Kom dus gerust eens kijken en maak een afspraak met  Anita

Koop je een nieuw zadel dan is het toch een geruststelling om te weten dat het zadel kan aangepast worden, aan je huidige paard of zelfs indien je van paard zou veranderen. Op die manier is de investering in een zadel werkelijk een aankoop waar je jarenlang plezier van zal hebben.

Voor bijkomende info, mail of bel gerust naar de winkel. Wij helpen je graag verder!