Tips: TOP bescherming tijdens de cross

Bescherming en comfort tijdens de cross.

Tijdens de cross / eventing vraag je veel van je paard. Het tempo ligt hoog, de hindernissen zijn groot en de inspanning is zeer intensief. Een goede bescherming is dan zeer belangrijk. In deze BLOG vertellen we je alles over de ventilerende crossbescherming van LEMIEUX.

LeMieux heeft speciaal voor de cross twee beenbeschermers ontwikkelt.

De Shoc Air XC beschermers bevatten de unieke Shoc Impact Responsive layer. Deze tussenlaag bestaat uit moleculen die  hard worden als er druk op komt te staan. Zodra de impact weg is, worden deze moleculen weer flexibel. Daardoor is er precies op het juiste moment bescherming zonder in te leveren op draagcomfort. Naast dit unieke materiaal bevat de beschermer verschillende ventilatiegleuven zodat de pezen van het paard niet te warm worden en is de lining gemaakt van geperforeerd neopreen met mesh. De boots zijn afgewerkt met 3 straps voor optimale drukverdeling. Deze crossbeschermers houden geen water vast zodat ze niet te zwaar worden in de cross. 

Voorbeen: https://www.paardenschuur.nl/product/lemieux-shoc-air-xc-boots-voor/

Achterbeen: https://www.paardenschuur.nl/product/lemieux-shoc-air-xc-boots-achter/

Nieuw in het assortiment van LeMieux zijn de Carbon Air XC boots. Deze zijn gemaakt van het duurzame, zeer sterke Carbon. Dit materiaal is hard voor bescherming, maar ook licht flexibel voor een fijne pasvorm. Daarnaast zijn de beenbeschermers voorzien van vele ventilatiegaten om de luchtdoorstroom te stimuleren en een EVA-foam lining zorgt voor grip op het been om draaien te voorkomen.

Voorbeen: https://www.paardenschuur.nl/product/lemieux-carbon-air-xc-boots-voor/

Achterbeen: https://www.paardenschuur.nl/product/lemieux-carbon-air-xc-boots-voor/

  Uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=y9TS7x4KHvE

 

Springschoenen.

Naast een goede bescherming voor de onderbenen, is bescherming van de hoeven en hoefballen ook belangrijk. Daarvoor gebruik je springschoenen.

  1. De LeMieux Carbonite springschoen is gemaakt van stevig materiaal dat de hoeven optimaal beschermt. Hij is voorzien van een ‘no-turn knob’ om draaien te voorkomen en afgewerkt met een dubbele klittenband sluiting. Voor een optimale pasvorm is dit model aan de achterkant iets terug gesneden.
  2. De buitenkant van de LeMieux Ballistic springschoen is gemaakt van ballistic nylon. Enorm sterk materiaal dat de hoeven van het paard optimaal beschermt tegen impact van buitenaf. Om te voorkomen dat de springschoen schuurt bij je paard is de rand gemaakt van zacht neopreen. Ook deze springschoen is voorzien van een ‘no-turn knob’ om draaien te voorkomen.

Zadeldekken.

Een goed zadeldek is het halve werk. Zeker als het paard intensieve inspanning levert en veel zweet, wil je een zadeldek dat optimaal ligt en goed zweet opneemt. De zadeldekken van LeMieux hebben een perfecte pasvorm en ligging:

  • Zwanenhals: zadeldek volgt de lijn van de rug zodat de schoft vrij blijft
  • D-ring strap: voor gemakkelijke bevestiging aan het zadel en stabiele ligging
  • Verstevigde singelstoten: tegen slijtage en door de dunne voering ook drukverdeling
  • Interlocking system: mogelijkheid om singelstoten door kleine lusjes te doen voor een nog betere ligging

Daarnaast zijn de zadeldekken van LeMieux (op de Cotton Collectie na) voorzien van een 100% Bamboo Lining. Dit materiaal is lichtgewicht en super zacht. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking én transporteert zweet actief van het paard af. Zo zweet jouw viervoeter minder snel onder het zadel.

Wil jij een optimale ventilatie onder je zadel? Kies dan het Carbon Mesh Air zadeldek! Deze unieke sjabrakken zijn gemaakt van Carbon Mesh materiaal. Dit is super stevig en heeft een open structuur zodat er veel lucht doorheen kan. In combinatie met de Bamboo Lining transporteert dit zadeldek zweet nog sneller van het paard af voor een optimaal effect. Speciaal voor zeer intensieve inspanning is de Carbon Mesh er ook in een Half Square uitvoering. Deze is verder omhoog gesneden voor nog meer ventilatie!

https://www.paardenschuur.nl/product-categorie/zadeldekken/le-mieux-zadeldekjes/