Clinic Working Equitation bij De Paardenschuur

VOL, kan niet meer aangemeld worden!!

Op zaterdag 12 september organiseert “De Paardenschuur” ruitersport samen met Henri Jacobsen een super gave en leerzame clinic in Amerongen.

Wil je graag kennis maken met Working Equitation? Of ken je het al en wil je samen met je paard verder ontwikkelen? Dan is dit de clinic voor jou! (meld je hier direct aan)

De clinic wordt gegeven door Henri Jacobsen. Henri rijdt Working Equitation tot en met het hoogste niveau. Henri heeft in 2018 het WK in München gereden. Met het Nederlandse team behaalde ze daar een mooie 6e plaats. Daarnaast brengt hij paarden uit in de dressuursport tot en met Lichte Tour niveau, is hij bij de KNHS jurylid tot en met ZZ-licht niveau, Working Equitation jurylid en instructeur.

Working Equitation is een nog jonge tak van de paardensport in Nederland, welke enorm veel samenwerking vraagt van jou en je paard.  Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen. 

De sport stamt niet alleen af van het werken met paarden in het veld, de tradities en arbeidsdressuur vormen nog steeds een levende basis van ieder onderdeel. Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk. Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig; tijdens het werk met runderen bijvoorbeeld moet een kleine hulp voldoende zijn, als je iets drie keer moet vragen is het rund al ontsnapt. In de hoogste klasse (Masters) worden alle wedstrijd onderdelen ook nog eens éénhandig gereden. Teamwork en vertrouwen in elkaar zijn essentieel! Daaraan werk je bv. bij het trainen met WE-hindernissen. Dat is leuk en afwisselend werk, waarbij al doende oefeningen als keertwendingen, wijken en later ook wissels en pirouettes op een serieuze maar speelse manier aan bod komen.

Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven. Beginnende combinaties starten met de dressuurproef en trail. De speedtrail en het runderwerk volgen naarmate de africhting van het paard vordert.

De stijltrail (obstakeltraining) is wat wij bij deze clinic gaan doen! De clinic is toegankelijk voor zowel pony’s als paarden en voor alle leeftijden, niveaus en mogelijk in alle gangen! 

Wil jij graag deelnemen aan de clinic Working Equitation?  

  • Zaterdag 12 september 2020 
  • Clinic stijltrail (obstakeltraining met o.a. brug, tonnen en hek) wordt verzorgt door Henri Jacobsen bij “De Paardenschuur” in Amerongen 
  • De clinic is met 2 combinaties tegelijk en duurt 45 minuten.
  • Kosten: € 45,- per combinatie.
  • Er is een mogelijkheid tot stalling (beperkte plaatsen beschikbaar)
  • Je ontvangt een CADEAUBON t.w.v. € 10,- te besteden in de winkel (bij besteding vanaf € 20.-)
  • Natuurlijk GRATIS Koffie/Thee & lekkers
  • Ruime parkeergelegenheid

Voorkeur ochtend of middag*
*Wij zullen ons best doen zo goed mogelijk rekening te houden met de voorkeuren, maar kunnen dit niet garanderen.  Mocht je samen met een vriend/vriendin deze clinic willen rijden, geef dit dan aan bij “bestelnotities”

Je reservering is definitief zodra wij je betaling ontvangen hebben.