Wat is het HART systeem van Wintec, Bates en Arena zadels?

Wat is het HART systeem? 

Horse And Rider Technology – HART!

Onder het klassieke design bevinden zich de nieuwste technologieën. HART staat voor de innovatiekracht van de WINTEC, BATES & ARENA zadels.

De technologie

HART staat voor innovatie voor zowel paard als ruiter. 

1. CAIR-kussensysteem 
Superzachte luchtkussens liggen in constant contact met de bewegende rugspieren van het paard. De luchtkussens zorgen voor bescherming doordat er een lagere en gelijkmatige drukverdeling ontstaat waarbij de kussens ook zorgen voor een ultieme schokabsorbatie van de paardenrug. De CAIR-kussens zorgen voor voelbare bewegingsvrijheid. 

2.EASY-CHANGE Fit Solution
Een perfecte passend zadel, voor nu en in de toekomst! Precieze individuele aanpassing door de mogelijkheid van de verwisselbare zadelboom. Zorgvuldige afstemming zorgt voor maximale ruimte voor de wervelkolom voor het paard, zodat het paard vrij kan bewegen. Met het riser systeem wordt het voor de ruiter mogelijk om in balans en stabiel te zitten tijdens het rijden.

3.Buitengewoon zitcomfort voor de ruiter
Het HART systeem is ontworpen om de ruiter op een natuurlijke manier in balans en verbonden te laten voelen met het paard. Een perfecte balans begint met een zitvlak dat anatomisch is gevormd uit verschillende foam lagen. Het HART systeem geeft een nauwer contact met het paard. De zweetbladen vormen zich optimaal en zorgen voor een een verbeterd contact tussen het been van de ruiter en het paard. 


Wat is er verbeterd voor het paard? 

Vrije beweging 
De vrijheid die het paard ervaart onder het zadel wordt sterk verbeterd. Het vernieuwde HART systeem zorgt ervoor dat het zadel zich continu aanpast aan de beweging van het paard, en deze bewegingen ook volgt. 

  • Flexibiliteit en elasticiteit 
  • Continu comfort 

Ultiem comfort 
Elk paard verdient het om het comfort en de release van responsieve demping en totale schokabsorptie te ervaren, er is geen betere bescherming voor de paardenrug. 

  • Ultrazachte demping
  • Neemt drukpunten bij het paard weg

Het zadel kan gemakkelijk worden aangepast naar mate het paard veranderd. Het comfort voor het paard hoeft nooit meer te worden aangetast! 

Wat is er verbeterd voor de ruiter? 

Rij beter!
Geniet van een zadel die de ruiter helpt moeiteloos de perfecte positie te vinden, zonder het paard daarin te storen!

  • Moeiteloze balans
  • Beter contact met het paard (naadloos)

Totale connectie
Perfectie harmonie tussen ruiter en paard!

  • Uitzonderlijk comfort 
  • Nauw gebalanceerd contact met het paard

Het geeft rust te weten, het beste te kiezen voor paard en pony! Het HART systeem zorgt voor het meeste comfort voor ruiter en paard!

 

“Zadel innovaties om de prestaties van ruiter en paard te optimaliseren”

 

https://www.paardenschuur.nl/bates-wintec-zadels/

https://www.wintec-saddles.com/
https://www.batessaddles.com/
https://arenasaddles.com/